Ezrek követelik a külföldre hurcolt debreceni kisgyermekek hazahozatalát

Aláírásgyűjtő petíciót kezdeményezett az országosan ismert Felföldi József cégtulajdonos az édesanyjuktól elszakított két, debreceni kisgyermek ügyében. Eddig több mint hétezren álltak melléjük követelvén a gyerekek hazahozatalát. A hatóságokra akarnak nyomást gyakorolni, mert szerintük a magyar rendőrség és az ügyészség érthetetlen módon tétlen szemlélője csak az eseményeknek. (Elrabolt gyerekek; a kép illusztráció, forrás: http://geraubte.de)

Felföldi József, „az Alföld cukorgyárosa” sokat tesz a közért, felkarolja az elesetteket, elveszettnek látszó ügyek mellé áll. A vállalkozó felvette a kapcsolatot a debreceni anyával, miután a hatóságok megszüntették a nyomozást gyermekek elrablása ügyében.

A hétéves kisfiút és az ötéves kislányt az édesapjuk vitte el az édesanyjuk megkérdezése és beleegyezése nélkül a július 26-i láthatáskor magyar gorillák segítségével egy debreceni élménypark bejárata elől akciófilmbe illő módon: a két férfi – videófelvételen is jól láthatóan – lefogta az anyát, az apa pedig közben egy furgonba ültette a két megszeppent gyereket.

Az apa Ibizára szökött a két gyermekkel – hivatalos iratok nélkül, feltehetően hamis papírokkal. Az anya nyomban a hatóságokhoz fordult segítségért, ám a jelek szerint hiába, mostanáig semmi eredmény.

Felföldi József petíciót kezdeményezett a gyermekek hazahozataláért. A magyar hatóságok nem egyszer eredményesen cselekedtek már ilyen ügyekben, még kétes hírű állampolgárokat kimenekítettek veszélyes helyzetekből. Felföldi és társai azt kérik, hogy a hatóságok menekítsék ki az ártatlan magyar kisgyermekeket a társadalom számára ismeretlen körülményeik közül.

A gyerekek nem beszélik apjuk nyelvét, a spanyolt, az apa nem ért magyarul, bébiszitter vigyáz a kicsikre, akik sírva vágyakoznak otthonuk és édesanyjuk után.

Eddig hétezernél több aláírás gyűlt össze a magyar gyerekek és magyar édesanyjuk érdekében. Ha a hatóságok nem tesznek értük, Felföldi demonstrációt szervez, hogy szóra és cselekvésre késztesse a bel- és igazságügyi minisztert, és végre kiszabadítsák a gyerekeket – a törvénynek megfelelően.