Gardenexpo: lebegő bonszai, meseszép orchideák ezrei

Természetesség, kényelem, időtállóság: minden feltétel adott, hogy végleg leomoljon a fal kert és nappali között. A vágyott zöld oázis mindenki másképp képzeli el. Van, aki szeret a virágágyásban bíbelődni, más messziről elkerüli a metszőollót, mert gyümölcsös helyett sportolna a kertjében, megint más a nyári sütögetések vidám helyszínének, pihenőövezetnek tartja a kertjét.

Semmi sem kötelező, semmi sem elképzelhetetlen, egy azonban biztos, a Gardenexpo ötletzuhataggal várja a látogatót. Az idén, például, a nehezen karbantartható fű helyett a buja kert a sztár, továbbá a beton és műanyag már a múlté: a kerti utak, kerítések legfőbb anyaga a kő, a kavics és a fa. A természet-közeliséget hangsúlyozó modern kertben pedig szinte kötelező elem a csobogó és a tó…

Meghatározó irányzat az idén az „ami bent, az kint” elve, vagyis a kertnek, terasznak funkciójában, megjelenésében és kényelmében is a lakás belső tereit kell kínálnia. A kültéri bútorok időtállósága az esztétikum mellett elsődleges szempont. A vízálló anyagok, a napfénytűrő képesség, a tartósság, és a négy évszakos üzemmód különféle variációit mutatják be a gyártók a kiállításon.

Ámulatba ejtő meglepetésekből az idén sem lesz hiány. A Gardenexpón mutatják be először a nagyközönségnek a lebegő bonszait. Az ötlet magyar szabadalom, amelyet a miniatűr fácskák iránt érzett szerelem és egy dubaji felkérés hívott életre. A szürreális jelenség, a speciális technológia most bemutatkozik a nagyközönség számára is.

A Gardenexpo társrendezvénye az orchidea-ünnep, ahol közvetlen közelről csodálhatja meg látogató a hazai és külföldi nemesítők csodálatos növényeit. A kompozíciók 3500 virágzó orchideából készülnek.

Hiába tágas és zöld a ház körüli terület, csak akkor válik igazán kertté, ha otthonos is. Képzelőerőt próbára tevő elfoglaltság az udvar, a terasz berendezése, hogy a lehető legkellemesebb legyen a növények között a kikapcsolódás. Szorgalom és ötlet, továbbá szakértelem egyaránt kell hozzá. A Gardenexpón házigazdaként is részt vevő legjobb hazai kertszakértők ebben is segíthetnek.

A rendezvény nyereményjátékot is kínál, érdemes fölkeresni a www.gardenexpo.huinternetoldalt a tudnivalókért. Bárkinek esélye van a rendezvény fődíjaira, az álomszép kerti garnitúrára, a profi kerti grillre, az elektromos fűnyíróra, ha föliratkozik a nyereményjátékra.