Gázszivárgást okozott a besurranó tolvaj

Szabadságvesztéséből feltételes kedvezménnyel szabadult az a 30 éves férfi, aki a feltételes szabadság ideje alatt öt helyre is besurrant lopási céllal. Az egyik helyről bankkártyát is lopott, amivel készpénzhez jutott, egy másik helyen meghajlította a gázcsövet, és ezzel gázszivárgást okozott.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi a győri ingatlanokba a kapukat kifeszítve, benyomva, a lakatot letörve, illetve ablakon át jutott be. Lopott rézkábelt, kerékpárt, készpénzt, ékszereket, iratokat, bankkártyát összesen csaknem 850 000 forint értékben. A bankkártyával a sértett bankszámlájáról 150 000 forint készpénzt is leemelt. Ahol autókulcsot talált, ott az autót is átkutatta.

Az egyik társasházról megpróbálta lefeszíteni a nyomás alatt lévő gázcsövet, ami elhajlott, és mivel a csatlakozó eleme megsérült, ömleni kezdett belőle a gáz. Robbanás azért nem következett be, mert az éppen otthon tartózkodó sértett érezte a gázszagot és elzárta a gázcsapot.

A már letartóztatott, különös visszaesőnek minősülő férfit az ügyészség hét bűncselekménnyel, közveszély-okozással, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással, és ötrendbeli lopással vádolja. Cselekményeiért 11 évet meghaladó szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozást a vádlottal szemben a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fog hozni az ügyben – közölte ma reggel szerkesztőségünkkel dr. Takács Péter főügyész.