Három ukrán embercsempészt fogtak el Sopronban

A Soproni Járási Ügyészség vádat emelt három ukrán férfival szemben, aki pénzszerzés céljából, embercsempészési céllal jött februárban Magyarországra. A rendőrök elfogták őket, a csempészett személyek pedig elmenekültek – írja lapunknak küldött tájékoztatójában dr. Takács Péter   főügyész. (Az illusztráció forrása: ungarnheute.hu)

A Soproni Járási Ügyészség vádirata szerint a három elkövető Szlovákiában 1450 euróért bérelt két személyautót azért, hogy az engedély nélkül Magyarországra belépőket szállíthassák. Az egyik autóval az egyik elkövető hét személyt vett fel Lajosmizse térségében, a másik autóban két elkövető négy-öt migránst helyezett el. Ezt követően a két autó együtt indult el Sopron felé.

Sopronba érkezvén a csempészett hét személyt az elkövető az autóból kiszállította, majd az autóban maradva várta a társait. A másik autót azonban a rendőrség Sopronban feltartóztatta, abból a külföldiek kiszálltak és elszaladtak, a két elkövetőt viszont a rendőrség elfogta.

A letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben minősített embercsempészés a vád, am két–nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A vádiratban az ügyészség – egyebek mellett – szabadságvesztés kiszabására és Magyarországról történő kiutasításra tett indítványt.

Az eljárást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folytatták le, az érdemi döntést pedig várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni az ügyben.