Hat megyében fejlesztette vezetékes hálózatát a DIGI

Nagyszabású gerinchálózat-fejlesztést hajtott végre a DIGI az utóbbi nyolc hónapban. Ennek köszönhetően mostantól előfizetőik – többségében kelet-magyarországi – tizenhárom településen csatlakozhatnak a csúcstechnológiás, felhasználói végpontig kiépített optikai hálózathoz.

Az 1998-ban alapított DIGI kábeltelevíziós szolgáltatóként kezdte meg működését Magyarországon. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően első magyarországi évtizedét követően a vállalat már nemcsak kábeltévé, hanem szélessávú internet- és telefon-szolgáltatást is nyújt előfizetőinek.

A nemrégiben befejezett hálózati korszerűsítés eredményeképpen tizenhárom, többségében kelet-magyarországi településen élvezhetik a DIGI- és Invitel-előfizetők a csúcstechnológiás használói végpontig kiépített optikai hálózat (zavartalan, magas színvonalú tévézés, az 1 GB/mp sebességű internet és a vezetékes telefon) kínálatát.

A hálózatfejlesztés ezeken a településeken valósult meg: Berettyóújfalu, Biatorbágy, Füzesabony, Hajdúszoboszló, Heves, Kelebia, Kiskunhalas, Kisszállás, Mezőkövesd, Tát, Tokod, Tompa, Verpelét.

A DIGI egyidejűleg a gerinchálózata megerősítésén is dolgozott, hogy az egész országban szavatolhassa a szükséges lefedettséget, miáltal a csatlakozó települések lakossági végpontjai készen állnak az otthonokig érő üvegszál bekötésre. A gerinchálózat a nagy csomópontokat, városokat és utakat köti össze vázként, amely elbírja a rá nehezedő nagy hálózati terhelést. 

A vezetékes hálózat fejlesztésével egyidejűleg a társaság kiemelt figyelmet fordít a DIGIMobil lefedettségének folyamatos növelésére.