Hatékonyságot segítő új HP-eszközök

Éves partnertalálkozóján mutatta be a HP a legújabb készülékeit és szolgáltatásait, amelyekkel a használók az eddiginél hatékonyabban dolgozhatnak, kapcsolatban maradhatnak a partnereikkel és biztonságban tarthatják a személyes adataikat.

Világszerte átalakította a munkarendet a koronavírus-járvány, miáltal általánossá vált a hibrid munkakörnyezet. Az üzleti szakemberek közel fele dolgozik távolról[1], és az otthoni produktivitás fontossága megkérdőjelezhetetlen. A használóknak az eddiginél is gyorsabb számítógépekre és internetelérésre van szükségük[2]. Az informatikai szervezetek 60 százaléka keresi a módját, hogy a rugalmasabb munkaszervezés mellett is irodai szintű szolgáltatást tudjon nyújtani a használóknak otthon is[3]. Ugyanakkor az IT-szakemberek valamivel kevesebb, mint fele a munkavállalók eszközeibe beépített végpontvédelmi megoldásokat[4] tartja elsődlegesnek.

„A kialakult hibrid munkakörnyezetben a használók otthona hosszú távon is munkahellyé válik, a vállalkozásoknak pedig egyidejűleg kell támogatniuk a távolról és irodából folytatott munkavégzést is, így a számítógépek szerepe meghatározóvá válik jelentette ki Andy Rhodes, a HP személyi számítógépek üzletágának vezetője.

A HP ez alkalommal bemutatta a HP ProBook 600 G8 és a ProBook 400 G8 pc-modelleket, amelyeket olyan növekvő vállalkozások számára terveztek, ahol a munkanapok az íróasztal, a tárgyalóterem és az otthoni iroda között telnek. A továbbfejlesztett kialakításnak és a választható négymagos, tizenegyedik generációs Intel Core processzornak[5] köszönhetően a legújabb ProBook 600 és ProBook 400 gépek biztosítják a felhasználók számára az üzleti életben szükséges teljesítményt, biztonságot és tartós működést.

 A HP EliteDesk 805 G6 Desktop Mini kis helyen is elfér, akár a monitor mögé helyezve, akár a HP Mini-in-One 24 kijelzőbe építve.

A nagyobb munkaterhelés miatt erősebb hardveres teljesítményt igénylő használók számára lehetnek ideálisak a HP új Elite és Pro asztali gépei, amelyeket úgy terveztek, hogy megfeleljenek a több feladatos igényeknek is.

A HP EliteDesk 805 G6 sorozatú pc-ktovábbfejlesztett borítása modern megjelenést biztosít, a sokoldalú kialakításnak és a bővíthetőségnek köszönhetően pedig könnyen személyre szabhatók. A HP Run Quiet Design minimalizálja a zajhatást, a VR-támogatással pedig nagyteljesítményű munkavégzés is lehetséges. Az új asztali gépek lehetővé teszik a használók számára, hogy növeljék a hatékonyságukat, mindezt kiemelkedő megbízhatóság, adatbiztonság és kezelhetőség mellett, a számukra ideális kialakításban.

A HP EliteDesk 805 G6 Desktop Mini PCkompakt, nagyteljesítményű számítógép, amely a Mini-in-One kijelzővel[6] együtt használva könnyedén elfér egy nyitott irodában.

Az EliteDesk 805 G6 Small Form Factormodell a gyártó első AMD-alapú, dual M.2 meghajtóval rendelkező, kisméretű üzleti számítógépei közé tartozik[7].

A HP ProDesk 405 G6 sorozat gépeit a növekvő vállalkozások számára tervezték. A legújabb AMD Ryzen™ PRO Series Desktop processzornak5 köszönhetően kiemelkedő teljesítményt és sokoldalúságot kínálnak, ráadásul csendesek és energiatakarékosak.

A munkavállalók csaknem fele nem megfelelő felszereléssel dolgozik otthonról[8], ráadásul háromötödüknek nincs munkavégzésre kialakított helyük[9]. A HP új monitorai segítik az együttműködéseket, hiszen a használók igényeit és a rendelkezésre álló területet figyelembe véve készültek.

A HP E24d és E27d konferencia-monitorok azok az eszközök, amelyek kiemelkedő módon segítik a virtuális együttműködést. A zoom-kompatibilis monitorok a beépített pop-up webkamerának, a mikrofonnak és hangszórónak köszönhetően alkalmasak arra, hogy külső kiegészítők nélkül is biztonságosan és könnyen csatlakozhassanak videókonferenciákhoz. Az új konferencia-monitorokat dokkolóval is ellátták, így a használók egyetlen kábel segítségével csatlakoztathatják a laptopjukhoz vagy asztali számítógépükhöz 100 W USB-C tápellátással.

A kis- és középvállalkozások háromötöde szeretné megteremteni munkavállalói számára az otthoni munkalehetőségét[10], ez pedig kihívások elé állítja őket, hiszen a távolról dolgozó munkavállalók támogatása, védelme és irányítása mellett gondoskodniuk kell a munkavégzés folyamatosságáról is.

Ebből a célból a HP frissítette és egyszerűsítette a Device as a Service (DaaS)[11]programját, miáltal hasznlói világszerte egységes megoldással dolgozhatnak, testre szabhatják a DaaS program elemeit és további, opcionális HP- vagy partnerszolgáltatásokkal bővíthetik őket.

Végezetül még annyit, hogy a felsorolt pc-sorozatok, konferencia-monitorok már októberben, illetve novemberben elérhetők lesznek hazánkban. A HP Device as a Service frissítések már rendelkezésre állnak.


[1] A HP belső kutatása. Intel Share. 600 ITDMs az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában. 2020 augusztusa.

[2] A HP 2020 júniusában az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Kínában és Ausztráliában végzett, 2554 ügyfél bevonásával készített felmérése alapján.

[3] Remote work changing landscape, IT Leader View, 2020 májusa.

[4] Remote work changing landscape, IT Leader View, 2020 májusa.

[5] A többmagos rendszer célja bizonyos szoftvertermékek teljesítményének javítása. Nem minden ügyfél vagy szoftveralkalmazás részesül a technológia használatának előnyeiből. A teljesítmény és az órajel az alkalmazási munkaterheléstől és a hardver- és szoftverkonfigurációktól függ. Az Intel számozása nem a nagyobb teljesítmény mércéje 

[6]  A HP Mini-in-One 24 Kijelző külön vásárolható meg. Opcionálisan elérhető USB-C® és 100W Power Delivery opció szükséges.

[7] A 2020 augusztuságban elérhető üzleti PC-k között, 3 és 13L között, AMD Pro processzorral, Windows Pro operációs rendszerrel, legfeljebb 11 USB porttal, és két M.2 foglalattal NVME SSD meghajtók számára.

[8] Covid19 Belső Felmérés, HP Customer Insights, 2020.

[9] Covid19 Belső Felmérés, HP Customer Insights, 2020.

[10] https://smallbiztrends.com/2020/05/remote-work-after-pandemic-survey.html.

[11] A HP DaaS szolgáltatás külön megvásárolható és magába foglalja a hardveres megoldásokat, a javítási szolgáltatást és elemzést, továbbá tartalmazhat egyedi finanszírozást is. A HP DaaS szolgáltatások keretében elérhető tervek és/vagy egyéb komponensek régiónként, illetve a hivatalos HP DaaS szolgáltatói partnerektől függően eltérőek lehetnek. A tartózkodási helyén érvényes pontos részletekkel kapcsolatban, kérjük, lépjen kapcsolatba a HP helyi képviselőivel vagy a hivatalos HP DaaS szolgáltatói partnerrel! A HP-szolgáltatások igénybevételét a HP szerződési feltételei szabályozzák, vagy ezeket a vásárláskor az Ügyfél részére nyújtott tájékoztatás tartalmazza. Az Ügyfelek a vonatkozó jogszabályok által meghatározott jogaikkal élhetnek, amelyeket nem érinti sem a HP szerződési feltételei, sem a HP termékekre biztosított, korlátozott jótállás.