Horribilis órabér: 900 ezer forintnál több kárt okozott

Vádat emelt az ügyészség egy 24 éves férfi ellen, aki a tavasszal egy óra alatt összesen több, mint 900 000 forint rongálási kárt okozott három sértettnek.

A fiatal férfi márciusban, egy délelőtt a győri belvárosban először egy parkoló jármű visszapillantótükrét törte le, majd egy ereszcsatornadarabbal ütötte az autót – ezzel összesen 400 000 forint kárt okozott.

Ezután ugyancsak a belvárosban csépelte egy másik parkoló jármű csomagtartóját, behorpadt, és ezáltal jó 450 ezer forintnyi kár keletkezett.

Ezt követően egy bevásárlóközpontba ment, ahol a férfivécében szappanadagolókat tört le, miáltal 90 ezer forint kárt okozott.

Kihallgatásakor a gyanúsított azzal indokolta tettét, hogy a hat évvel korábban elhunyt édesanyja jutott eszébe, amitől idegessé vált, ezért kezdett törni-zúzni.

A terheltet az ügyészség garázdasággal és több rendbeli rongálással vádolja, vele szemben a halmazati szabályok szerint három év szabadságvesztést is kiszabhat a Győri Járásbíróság – írta szerkesztőségünknek küldött tájékoztatójában dr. Takács Péter főügyész.