Így kereshetünk nyolc hónap alatt tízmillió forintot

Szeretne Ön nyolc hónap alatt tízmillió forintot keresni? Ha nem, mert ennél jóval többet keres, akkor ez a cikk nem Önnek szól, hanem azoknak a millióknak, akiknek gondot okoz a rezsi kifizetése, az élelmiszerek megvásárlása, valamint minden, ami a normális, emberi élethez szükséges. Az alábbiakban eláruljuk a havi majdnem egymillió forintos jövedelem receptjét, lehet jegyzetelni! (A nyitó kép forrása: nepszava.hu)

Első megközelítésben azt tudjuk javasolni, hogy kössön szerződést a Köztársasági Elnöki Hivatallal. Nem a mostani vezetéssel, bár nyilván ők is pozitívan állnak hozzá az ilyen megkeresésekhez, hanem az előzővel. Állapodjanak meg egy méltányos összegben, de vigyázzon, ne legyen túl mohó, mert az elnöki hivatal, akárcsak a többi állami szerv, nem szórja fölöslegesen az adófizetők pénzét, gondosan megválogatja, mire költi.

Legyen a szerződésben szereplő összeg – 2021. október 1. és 2022 május 31. között – mondjuk havi bruttó 1 millió 250 ezer forint. Ez egy viszonylag elfogadható javadalmazásnak tekinthető, igaz, sem Mészáros Lőrinc, sem pedig Tiborcz István nem hajolna le ennyiért, de hát nem lehet mindenki Orbán Viktor miniszterelnök gyerekkori cimborája, vagy éppen a veje. Ez az 1 millió 250 ezer forint nem kevés pénz, sokan ennek a töredékéből élnek, úgyhogy még akkor is méltányos összegnek mondható, ha a levonások után már csupán 873 125 forint marad havonta. Jó pénz ez, higgyék el, különösen, ha tisztességesen beosztja az ember, és megfogadja Font Sándor fideszes képviselő tanácsait, aki szerint nem kell minden nap mennie a mosógépnek, elég, ha ötnaponta kapcsoljuk be.

Ezzel tehát meglennénk, most már csak a jogcímet kell meghatározni, vagyis, azt, hogy milyen alapon fizessék ki Önnek ezt az összeget. Nos, bizonyára szimpatikus lenne, ha ezért a pénzért nem kellene semmit sem csinálni, ám ez sajnos nem lehetséges. A miénk ugyanis munka alapú társadalom, ahol semmit nem adnak ingyen. Így aztán kell valamilyen tevékenység, amelybe az adóhivatal sem tud belekötni, és neve is van a gyereknek. Úgyhogy, legyen ez a jogcím például a következő:

„A köztársasági elnök részére a köztársasági elnöki közjogi, társadalompolitikai feladataival összefüggő tanácsadói tevékenység ellátása.”

Ez kellően hivatalosan hangzik, s ráadásul a legtöbb ember nem érti, így a kákán is csomót keresők nem tudnak belekötni.

Hogy mi a feladat? Hivatalos megfogalmazás szerint

„a köztársasági elnök tízéves elnöki tevékenységének elemzése keretében az elnök úrhoz köthető eseményekkel, hazai és külföldi fellépésével kapcsolatos összes dokumentum, sajtó- és médiamegjelenés, interjúk, beszédek, médiavisszhangok stb. feldolgozása”.

Lehet ennél körülményesebben fogalmazni, de nem érdemes, mert az árnyaltabb megfogalmazás megértése fárasztó, ami egy nem igazán tudásra épülő, sőt, azt nem kedvelő társadalomban nem feltétlenül célravezető.

Nem kamu munkáról van szó, amit azzal is alá tud támasztani, hogy minden hónapban teljesítményigazolást ír a megrendelőnek, amiben tanúsítja, hogy az elvállalt munka arra a hónapra esedékes részét tisztességgel elvégezte. Nem kell nagyon túlspilázni, hogy mit írjon teljesítményigazolásként, elég, ha a feladat elvégzését a feladat meghatározásával igazolja. Vagyis, minden hónapban a következő szöveget kopizza be:

„az elnök úrhoz köthető eseményekkel, hazai és külföldi fellépésével kapcsolatos összes dokumentum, sajtó- és médiamegjelenés, interjúk, beszédek, médiavisszhangok stb. feldolgozása.”

Ja, és még egy apróság, mielőtt elfelejtenénk. Nem árt, sőt, ebből a szempontból kifejezetten hasznos, ha Önt, mint a köztársasági hivatallal szerződő felet Fricz Tamásnak hívják, és a Békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (ismertebb és közkedvelt nevén: CÖF) egyik alapítója és szóvivője.

Nem mellesleg politológus, filozófus, közgazdász, egykoron pedig a pártállam egyik legádázabb ellenségeként ismert „Ifjúkommunista” című folyóirat egyik szerkesztője.