Indul a FlixBus a horvát tengerpartra is

Budapestről és Siófokról 11 horvát tengerparti település érhető el közvetlenül. Heti négyszer indulnak buszok az Isztriára és Dalmáciába. A fővárosból nem egészen hét óra alatt a tengerparton. Átfogó higiéniai előírások a buszokon. (A nyitó képen: fertőtlenítik a buszt.)

Júliustól ismét átszállás nélkül lehet utazni Magyarországról a horvát tengerpartra menetrend szerinti távolsági busszal. A FlixBus az idén 11 nyaralóhelyre kínál közvetlen összeköttetést.

Magyarországról július 9-től a hét négy napján, csütörtöktől vasárnapig indulnak éjszakai járatok az Isztriára és Dalmáciába, visszafelé is ezeken a napokon lehet utazni. Az északi partszakaszon Rijeka, Opatija, Pula és Rovinj, a dalmát régióban Zadar, Biograd na Moru, Pakoštane, Pirovac, Šibenik, Trogir és Split érhető el zöld busszal. A magyar utasok Budapesten és Siófokon szállhatnak föl a járatokra. A fővárosból nemegészen hét óra alatt a tengerpartra érhetnek a nyaralók távolsági busszal, a Balaton-partról pedig öt és fél óra az út a legközelebbi vízparti úti célig, Rijekáig.

A FlixBus a múlt hetekben kezdte újraindítani hálózatát. A vállalat Budapest és Zágráb között is helyreállította a távolsági buszos kapcsolatot, a horvát belföldi járatok szintén elindultak. Ennek köszönhetően egy átszállással számos további nyaralóhely érhető el az Adriai-tenger partján, például a Krk-sziget, Vodice, Makarska vagy Dubrovnik is.

Arany László, regionális ügyvezető igazgató tudósítónknak elmondta: a FlixBus sikerének egyik oka, hogy szolgáltatását az utasigényeknek megfelelően alakítja, legyen szó hálózati vagy fedélzeti fejlesztésekről. Ebben a szezonban a nyaralni vágyók számára a legfontosabb, hogy higiénikus körülmények között, rugalmas utazási feltételek mellett kelhessenek útra. „Avégett, hogy ezeknek az igényeknek megfeleljünk, minden eddiginél gondosabban ügyelünk a buszok tisztán tartására – szögezte le az ügyvezető. – Ami a rugalmasságot illeti, a múlt évekhez hasonlóan a lefoglalt utazások továbbra is könnyen módosíthatók: utasaink akár az indulás előtti 15-ik percig átfoglalhatják jegyüket egy későbbi járatra.”

A FlixBus Európa-szerte új, átfogó higiéniai és biztonsági intézkedéseket alkalmaz, amiket szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben alakított a jelenlegi helyzethez. Ezek érvényesek a Magyarország és Horvátország között közlekedő, magyar buszpartnerek által üzemeltetett járatokon is.

A járművek tisztításáról és az utasokra vonatkozó fedélzeti előírásokról a vállalat weboldalán található aktuális információ. A legfontosabb szabályokról jegyvásárláskor és induláskor is tájékoztatja az utasokat a társaság.