Itt a nyár: grillezzünk! De mit? Kiét?

Több ilyen „furcsa” dolgot is mondott még, pl. hogy fontos a prémium minőség minden termékek esetében; hogy a HACCP és a IFS minden előírását megtartják; hogy nem kötnek kompromisszumot a minőség kárára; hogy náluk a szalonna szalonna, a hús hús, a bőrke bőrke; hogy ami a termékben nem hús, az sajt a sajtos virsliben, vagy az, ami az adott termékbe belevaló, nem silányabb minőségű, ilyen-olyan adalék; hogy árujuk friss, mert a közelben szerzik be az alapanyagot. És hogy friss is marad a különleges, akár vissza is zárható Fresh Box csomagolásnak köszönhetően, s azért, mert a hagyományos, szinte házias tartósítást követik, azaz sóznak és füstölnek.

Az 1998-ban alapított cég eddig szépen fejlődött, s úgy ismerték meg a vásárlók, hogy különösebb reklámot nem kellett termékeiknek csapniuk. Most úgy látják, hogy szükség lenne hiteles információikat eljuttatni vevőikhez, mert a megváltozott piaci körülmények megkövetelik, de ennek súlyos ára lenne, s ezt a vevőknek kellene valamilyen kifizetniük… Cégek jönnek-mennek, születnek és elhalnak, míg ők stabilan, vannak jelen, időről időre új termékkel. Aki pár százért árul kilónyi virslit, annak a portékája legyen gyanús. Akit nem ismerünk, nem tudjuk, honnan szállít, hogyan szállít, a hűtőlánc nem sérül-e, milyen normákat tart vagy nem tart meg – legyen gyanús a vevőnek. A társaság idei új terméke a grillkolbász; eddig Németországból hozták, de most megpróbálkoztak a gyártásával vele itthon. Ötféle ízesítéssel készül. Van: fokhagymás, sajtos (ezek „fehér”kolbászok) chilis, magyaros és füstölt Cabanossi (ezek pirosas színűek). A magyaros magyaros, a fokhagymás fokhagymás, a chilis sem méregerős, de szaftos, finom, ahogy illik, mindegyik.

Mindegyik egyforma csomagolásban, az ismert piros alapon, fehér betűs felirattal. A kolbászok a csomagoláson át láthatóak: itt nincs zsákbamacska, mert tudják, hogy a vásárló szereti látni a csomagolás alatt a terméket. Az van benne, ami rá van írva! És, furcsa ez is, ugye, de jól olvashatók (én szemüveget viselek, de látom, ami nem mondható el minden terméknél) a hátsó oldalon a termék összetevői, hogy sertésbélbe van töltve, hogy meddig fogyasztható biztonsággal, hogy a tároláskor javasolt hőfok mennyi is. 

S hogy mivel kell ennünk a grillkolbászt? Finom és sokféle nyers vagy dinsztelt zöldfélével, némi rizzsel vagy fóliában sült krumplival, esetleg hagyományos vagy magos kenyérrel, mustárral.