Mai ajánlatunk hozzávalói: fél kiló pecsenyelibamáj, három gerezd aprított fokhagyma, 3–4 evőkanál olívaolaj.
Az aprócska, tenyérnyi, fél tenyérnyi libamájakat hideg vízben alaposan megmossuk, éles ollóval levágjuk róluk a rágós inakat, papírtörlőn megszárítjuk. Egy nagyobb teflon serpenyőbe tesszük a hideg olajat, belerakjuk a májakat és a zúzott fokhagymát, majd takarékon kezdjük melegíteni. Egyik oldaluk 10–15 perc alatt kifehéredik, akkor csipesszel megfordítjuk a szeleteket, és további 15–20 percig (továbbra is takarékon) sütjük. Ha úgy látjuk, még véres a leve, akkor megint megforgathatjuk, kicsit még sütjük. Sózni nem szabad!
Hagyjuk a levében teljesen kihűlni! Utána a csipesszel megfogott májdarabokat dobozba rakjuk és ráöntjük a levét is. Lefedve hűtőbe tesszük, fogyasztásig ott tartjuk.
Pirított barna kenyéren, hidegen felszeleteljük, megsózzuk, máris ehetjük uzsonnára vagy vacsorára. Nagyon kiadós, finom lilahagyma-szeletekkel. Az olaját, levét is a kenyérre kenjük.
Felmelegíteni nem szabad.