Jogerősen kilenc évet kapott a kábítószer-kereskedő

Sikeresen indítványozta a Győri Fellebbviteli Főügyészség a kábítószer-kereskedelem miatt első fokon 9 év fegyházbüntetésre ítélt férfi büntetésének a helybenhagyását. (A nyitó kép forrása: Wochenblatt.)

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi 2019 júniusától nagy tételben vásárolt, illetőleg állított elő különféle kábítószereket, majd Sopronban és környékén értékesítette is.

A nyomozó hatóság 2021. szeptember 21-én a férfi lakóhelyén különféle kábítószereket, az előállításukhoz szükséges anyagokat és több, mint 7 millió forint készpénzt foglalt le. A kábítószer hatóanyaga tizenhatszorosan meghaladta azt a mennyiséget, ami fölött már a legsúlyosabbnak minősül ez a cselekmény.

A Győri Törvényszék a férfit kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer-előállításhoz szükséges anyagokkal visszaélés bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre és a közügyektől eltiltásra ítélte, vele szemben a lefoglalt készpénzre vagyonelkobzást rendelt el. A férfi különös visszaeső, mivel kábítószer-kereskedelem miatt már elítéltékvégrehajtandó szabadságvesztésre, és a büntetés kitöltésétől ezen újabb bűncselekmények elkövetéséig 3 év még nem telt el.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője enyhítésért fellebbezett.

A Győri Ítélőtábla tegnap kihirdetett határozatában egyetértett az ügyészi állásponttal, a kiszabott büntetés arányos és szükséges, ezért azt nem enyhítette – tájékoztatta lapunkat a Győri Fellebbviteli Főügyészség.