Julius Meinl: 160 éves hagyomány, minőség és hangulat

A márkává érlelődött Julius Meinl bécsi kávé és otthona, az ugyancsak hagyományokkal övezett kávéházak sora immár 160 éve a finom élvezetek kifejeződése, jelképe mindenekelőtt az egykori Osztrák-Magyar Monarchia országaiban élők számára. A Meinl márka – létezésének immár 160 esztendeje alatt – jó hetven országban vált a kávékultúra nemes jelképévé. Napjainkban a fezes mór fiú által megtestesített márkának ötvenezernél is több a partnere a nagyvilágban. Hirdeti az igényes kávéházi kultúrát, öregbíti a töretlenül kiválóan pörkölt kávé kiváló hírét. (A nyitó képen: a győri Meinl-bolt, ami később csemegekosaras hálózat részévé vált…)

A márkaalapító, a német–cseh határtérségből, Egerből (!), ma Cheb néven ismert városból származó  Julius Meinl – itthon Meinl Gyulaként emlegették eleink – sikerének alapja a bécsi kávéházi hangulat, amit a márka segített megismertetni a kávé szerelmeseivel szerte a világon. Bécs híres kávéházi kultúrája családokat, kisebb-nagyobb baráti, kollegiális társaságokat arra serkent, hogy egy csésze kávé mellett ápolják és ünnepeljék az élet apró, különleges pillanatait. Ezt hangulat-hagyományt ismerte el hivatalosan az UNESCO, és nyilvánította az emberiség szellemi kulturális öröksége részének.

A 160 esztendős osztrák cég mindig is igyekezett haladni a korral, nem elégedett meg az itthon használt jelmondattal: „Nincs nap Meinl-kávé nélkül”. Megtette az első lépéseket választéka korszerűsítése felé. A Julius Meinl kávékapszulák környezetbaráttá váltak, komposztálhatók.

Julius Meinl újra forgalmazni kezdi azt a bécsi kávéfajtát, amivel megvetette lábát az európai piacon. A páratlan ízvilágú keverék egy díjnyertes, titkos, családi recept alapján készül. A kávé pörkölése, tárolása és szállítása az optimális íz megőrzését figyelembe véve történik, a legkiválóbb őrlési technológia pedig a legjobb ízminőséget garantálja minden egyes csésze esetében.

A cég 160. születésnapjával egyidőben a Julius Meinl egy különleges, egyedi kiadású, a leghagyományosabb, kézi eszközzel pörkölt kávét jelentetett meg. A Peru 160Y elnevezésű kávé készítése azon a napon kezdődött, amikor a cég megalakult. A Peru 160Y-t rendkívül magas, 2200 méteres tengerszint feletti magasságban termelik, alacsony hőmérsékleten erjesztik, miáltal sajátosan gazdag íz- és illatvilágú fekete keletkezik.

Az ötödik nemzedékű családi vállalkozásként működő Julius Meinl szellemiségének jelszava utal az eltelt 160 esztendőre: „Együtt növekedünk”. A vállalat elkötelezett amellett, hogy dolgozóit és termékei fogyasztóit az összetartozás érzékeltetésével az üzleti növekedés középpontjába helyezze.