Karácsonyi meglepetés: fegyveres női rabló

A vád szerint a 36 éves nő tavaly decemberben gáz-riasztófegyverrel akart kirabolni egy trafikot egy Mosonmagyaróvár melletti településen.  (A kép illusztráció; forrása: www.tag24.de)

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség vádirata szerint a 36 éves nő anyagi gondokkal küszködött, és úgy gondolta, hogy egy trafik kirablásával oldja meg problémáját. Ezért magához vette élettársa gáz-riasztófegyverét, és 2020 decemberében egy Mosonmagyaróvár melletti település trafikjába bement fején álarccal, pulóvere zsebében a valódi lőfegyvernek látszó gáz-riasztópisztollyal.

Az üzletbe lépve az eladónőre szegezte a fegyvert és a bevételt követelte. Az eladó a pénz kivételekor megnyomta a riasztógombot, és ettől megszólalt a riasztó. A terhelt ennek ellenére azzal fenyegette az eladót, hogy lelövi, ha nem adja át a pénzt, és megpróbált bemenni a pult mögé, de nem járt sikerrel, végül pénz nélkül távozott.

A letartóztatásban lévő vádlott ellen az ügyészség fegyveresen elkövetett rablás miatt emelt vádat. Akár tíz évig terjedő szabadságvesztésre is ítélheti a bíróság – közölte lapunkkal dr. Takács Péter főügyész.