Tört-zúzott az ékszerboltnál

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves férfi ellen, aki Győr belvárosában garázdálkodott azért, mert nem tudta eladni az aranynak mondott gyűrűjét.

A vádirat szerint a férfi az idén tavasszal egy győri ékszerboltban értékesíteni szeretett volna egy gyűrűt. Az üzlet alkalmazottja azonban megállapította, hogy a gyűrű nem nemesfémből készült, így a felvásárlást megtagadta. Ezen a férfi annyira felháborodott, és megfenyegette az eladót: „visszajön és kirabolja az aranyait”, majd felszólításra távozott az üzletből.

Ezt követően az utcán megrongált két, térkődarabokkal nehezített vázát: az egyiket felvette és eldobta, a másikba kétszer is belerúgott. Mindkét váza összetört, mintegy 10 ezer forint kár keletkezett.

A vádlott a cselekményt követően távozott ugyan a helyszínről, azonban oda még kétszer visszament. A második alkalommal a becsmérlő magatartását a szomszédos üzlet egyik alkalmazottja fékezte meg, harmadszorra azonban már feltartóztatták és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a garázdát.

Az ügyészség garázdaság vétségével vádolja a férfit, aki a bűncselekményt a fogolyszökés bűntette miatt kiszabott próbára bocsátás hatálya alatt követte el, így vele szemben halmazati büntetést kell alkalmazni.

A nyomozást az ügyben a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták, az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni. A bűncselekmény elkövetése itt megtekinthető.