Keresik a legvonzóbb munkáltatókat

Hatodik alkalommal hirdeti meg a legjobb hazai munkáltatói márkaépítési gyakorlatokat jutalmazó díját, az Employer Branding Award-ot a harminc éve alapított Magyar PR Szövetség (MPRSZ). Újdonság, hogy a szervezők várják a koronavírus-járványra adott egyedi megoldásokat vonultató kampányok nevezését is. (A nyitó kép forrása: www.stern.de)

Az Employer Branding Award célja: követendő példákat mutatni a munkáltatóknak, hogy a hazai munkahelyek minél örömtelibbek, egészségesebbek és igényesebbek legyenek. Éppen ezért elérhetők a múlt évek díjazottjainak pályázati anyagai is az Employer Branding Award honlapján.

A koronavírus okozta gazdasági és társadalmi kihívások közepette az utóbbi egy évben még fontosabbá vált a munkáltatói márkák szerepe, hiszen stabilitást, megbízhatóságot sugároz a meglévő, valamint a leendő munkavállalók számára. 

Tavaly óta már az állami intézmények, köztük a minisztériumok, hatóságok, kormányzati háttérintézmények, állami feladatokat ellátó szervek is pályázhatnak a díjra, hiszen több mint 800 ezren (!) dolgoznak a közigazgatásban, így ezt a szektort is nagyban érintő kérdés a munkáltatói márkaépítés. Elsőként a Pécsi Tudományegyetem nyert el tavaly állami intézményi különdíjat.  

Az Employer Branding Award évről évre növekvő nevezőszáma a bizonyíték arra, hogy a munkáltatói márkaépítés már évek óta nem csak a nagyvállalatok privilégiuma. Egyre több kis és közepes vállalkozás is pályázik jó gyakorlatokkal. Az igazán tudatos vállalatok éves stratégiában gondolkodnak, így a pályázható egyik kategória az Employer Branding éves stratégia bemutatása a 2020. évből.

A másik pedig egy vagy több munkáltatói kampány bemutatása, amelyek lehetnek általános vagy célzottan a koronavírus járványra adott egyedi megoldások, ugyancsak a múlt évből. A teljes pályázati kiírás elérhető az Employer Branding Award honlapján.

A jelentkezések és pályázatok beadási ideje május 10., amelyet kizárólag elektronikus formában az Employer Branding Award honlapon keresztül vár a Magyar PR Szövetség.