Kedves Távozó indexesek! Legyen másik!

Minden valódi újságíró pártoktól és parancsoktól független újságot akar készíteni. Hogyan történhet, hogy mégis vannak, akik ezt nem értik? Hogy vannak, akik pozíciójukkal visszaélve változtatni akarnak rajta?

Hogyan történhet, hogy megint meg kell szűnnie egy lapnak, amelynek munkatársai a saját fejük után szerkesztették a híreket, írták a cikkeket, követték el tévedéseiket?

Velünk is ez történt a Népszabadságnál, és négy év után is értetlenül figyelünk: miért nem csinálhattuk, amihez értünk, ami fontos nekünk, fontos az olvasóknak és az országnak is?! S most ti, indexesek is ott álltok kifosztva, nincstelenül.

Mi talán másoknál jobban tudjuk, milyen érzések kavarognak most bennetek, mi jár a fejetekben, hogyan rándul ökölbe a kezetek. De ez nem elég ahhoz, hogy tanácsokat adjunk, rá- vagy lebeszéljünk benneteket bármire vagy bármiről. Csak annyit tudunk mondani, hogy tiszta szívünkből szurkolunk nektek.

Nagyon kellenek Magyarországon a megszerzett híreitek, a felszín mögé néző szemetek, az okos elemzéseitek és az a szarkasztikus-ironikus nyelv is, amit meghonosítottatok. A szabadságotok.

Minden szabadság alapja a szólás és a sajtó szabadsága. Ami állandóan szűkül hazánkban. A szabadságunk megmentéséhez szükség van rátok! Legyen másik! A Népszabadság szerkesztősége