Képes múlt – ma már csak emlék

A harminc éve alakult Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete jubileumi rendezvényét július 13-án tartják a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban. Ez alkalommal bemutatják az egyesület három évtizedéről készült 120 oldalas képes albumot is. (Nyitó képünkön a szentgotthárdi Első Magyar Óragyár Részvénytársaság épülete; a kép forrása:Arcanum/OSZK)

Dr.

A szombathelyi Állami Faludi Ferenc Reáliskola; a képeslapot kiadta a Dukesz „Sabária” papíráruház, Szombathely, 1931 – Weinstock E., Budapest). A kép forrása: Arcanum/OSZK)

Petercsák Tivadar egyetemi tanár, az MTA doktora „Honismeret képes levelezőlapokon” címmel tart diavetítéssel egybekötött előadást a rendezvény közönségének, majd a könyvtár földszinti termében ünnepélyesen megnyitja a képeslevelezőlap-gyűjtők országos kiállítását. Kőszegfalviné Pajor Klára egyesületi elnök szerint az évente rendezett kiállítással a gyűjtői kultúrát, tevékenységük sokszínűségét szeretnék a látogatók elé tárni.

Az 1905-ből származó képeslap kiadója a szombathelyi Steiner testvérek. A kép forrása: Arcanum/OSZK)

Baráthné Molnár Mónika könyvtárigazgató és Kőszegfalviné Pajor Klára egyesületi elnök munkájuk elismeréseként emléklappal jutalmazzák a kiállítókat, ezután Majoros Judit, a Szerencsi Képeslevelezőlap-múzeum igazgatónője köszönti a harmincéves vasi egyesületet.

A képeslap-kiállítás augusztus 24-ig tekinthető meg a könyvtár nyitva tartási idejében.