Kiváló teszteredményeket ért el a G Data

Két független tesztlaboratórium vizsgálatán is kiváló eredményeket értek el a G Data vírusvédelmi megoldásai. A kiemelkedő eredmény az új védelmi technológiáknak, a DeepRay-nek és a BEAST-nek is köszönhető.

Az AV-TEST laboratórium összehasonlító tesztjén a G Data Internet Security kiváló eredményeket ért el, és a megtisztelő TOP Product díjat ítélték a terméknek. Egy másik független tesztelő központban, az AV-Comparatives Malware Protection Test megmérettetésén a lehető legmagasabb értékelést, az ADVANCED+-t kapta meg ugyanaz a termék.

A kiváló eredmények azt jelentik, hogy ügyfeleink bátran támaszkodhatnak megoldásaikra, és bízhatják IT rendszereik védelmét a G Data megbízható termékeire – emelte ki Thomas Siebert, a G Data képviselője. A jelenlegi koronavírus-járvány megmutatta, hogy a megbízható védelem rendkívül fontos. A kiberbűnözők szerfölött gyorsan alkalmazkodtak a helyzethez, a lakosság információéhségére pályázva egyre több koronavírus témájú adathalász levelet küldenek ki. Ezek a levelek általában fertőzött csatolmányokat vagy adathalász weboldalakra mutató webcímeket tartalmaznak. Az előző hónaphoz mérten márciusban átlagosan 30 százalékkal nőtt a megállított kártevők száma.

A független AV-TEST 20 biztonsági megoldást vizsgált az év elején. Védelem, használhatóság és sebesség szerint rangsorolta a termékeket. A G Data Internet Security megoldása minden kategóriában meggyőzte a tesztelőket, akik a Top Product, vagyis első rendű termék rangsorolást adta a G Data termékének. A G Data Internet Security a védelem és a használhatóság kategóriákban is a legtöbb, hat pontszámot kapott.

Az AV-Comparatives tesztjén a G Data egyike volt annak a hat gyártónak, akinek megoldása a maximális besorolást, az ADVANCED+-t kapta. A vizsgálatban a megoldás az összes fenyegetettséget felfedezte, internetes és offline kapcsolat mellett egyaránt. Az átlaghoz képest ötödannyi (!) hamis pozitív riasztást adott a termék.

Thomas Siebert szerint a kiváló eredményeket a G Data technológiának és a biztonsági szakértők hozzáértésének köszönhetjük. A G Data által a múlt években bemutatott DeepRay és BEAST technológiák bizonyították eredményességüket. A DeepRay immár 2018 óta a G Data termékeinek fő része, ez a technológia felelős a legtöbb kártevő észlelésért. A mesterséges intelligencián és gépi tanuláson alapuló technológia valós időben véd a kártevők ellen. A DeepRay célja, hogy felismerje azokat a rosszindulatú kódokat, amelyeket a bűnözők különböző álcázási módszerekkel újracsomagoltak.

A BEAST lényege, hogy a G Data egy saját fejlesztésű gráfadatbázis segítségével azt is feldolgozza, hogy a kártevők hogyan viselkednek a számítógépeken, és képes visszafordítani a kártékony változtatásokat.