Közösségikerékpár-kínálat a Google Térképen

Mostantól Budapesten és a világ 24 városában a Google Térkép nemcsak azt mutatja meg, hogy hol találhatók közösségi kerékpárgyűjtő állomások, de azt is, hogy hány szabad kétkerekű érhető el az adott ponton. (Nyitó képünk forrása: youtube.com)

A kerékpáros közösségi közlekedés szerte a világon, így Budapesten is virágzik. Becslések szerint 1600 kerékpármegosztó rendszer működik a világ városaiban több mint 18 millió biciklivel, így mára a közösségi kerékpározás hétköznapi vált. Ez nem véletlen: kényelmes, egyszerű és környezetbarát módja a közlekedésnek.

A Google Térkép valós idejű információi megkönnyítik a döntést a különféle közlekedési eszközök között. Mától a közösségi kerékpározással kapcsolatos információkkal bővül a felület Budapesten és a világ további 24 városában. A Térkép mostantól azt is megmutatja, hogy hol található közösségi kerékpárgyűjtő pont a közelünkben, valamint valós időben láthatjuk, hány bringa, illetve szabad hely van éppen az adott állomáson. A tavaly New Yorkban kipróbált funkciót a Google és az Ito World közötti együttműködés teszi lehetővé, amelynek köszönhetően a nemzetközi közösségi bringarendszerekkel kapcsolatos adatok közvetlenül töltődnek fel a Google Térképre.

A Google Térkép letölthető a Play Store-ból és az App Store-ból.