Lámpákat akart lopni a műszakvezető

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 45 éves férfi ellen, aki győri munkáltatójától próbált meg két gépkocsilámpát ellopni.

A vádirat szerint „egy győri gépjárműgyártó cégnél” (nehéz kitalálni, hogy melyikről van szó – a szerk. megj.) műszakvezetőként dolgozó férfi a munkahelyéről próbált meg két autólámpát ellopni. Először a cég készletéből megrendelte a lámpákat, majd a főnöke autójába tette őket, és azzal a gyár területéről kihajtott. A dolgozói parkolóban átrakta a lámpákat a saját autójába és visszaindult dolgozni. Ekkor azonban a cég biztonsági szolgálata megállította, és visszavette a lámpákat.

A terhelt kihallgatása során azt mondta, hogy a lámpákat a cégétől használatra kapott autóra akarta szerelni, hogy „jobban nézzen ki”. – A két lámpa értéke több mint egymillió forint, ám a visszavétellel kár nem történt.

A vádlott ellen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség, vele szemben három év büntetés is kiszabható – írta lapunknak küldött tájékoztatójában dr. Takács Péter főügyész.