Lila garbó és sípoló sündísznó a fa alatt

Az interneten vásárlók dolgát ugyanakkor megkönnyíti, hogy tudatosan és személyre szabottan kereshetnek ötleteket, miközben nemcsak az árat, de a sorban állást és cipekedést is megtakaríthatják.

Mindazok, akik az idén személyre szabottan szeretnék kiválasztani a megfelelő ajándékot, a portálon 19 kategóriában keresgélhetnek; közöttük még az anyósok és a házi kedvencek is helyet kaptak. Az oldal statisztikái szerint az interneten vásárlók közül a legtöbben arra kíváncsiak, milyen ajándéknak örülne házastársuk. A rangsort a férjek vezetik – legtöbben nekik keresnek tippeket, vagy vásárolnak online; a tinik és ovisok a feleségekkel osztoznak a második és harmadik helyen.

Népszerű ajándékok férjnek a praktikus, fogkefét és alvómaszkot is rejtő utazókészlet vagy a masszázsülés, feleségnek a Swarovski-kristályokkal kirakott gyűrű és gyermekeknek a mágneskönyv – derült ki az ár-összehasonlító portál forgalmi adataiból. Jól fogy az ugyancsak gyerekeknek szánt, teknőcmintás, csuklóra erősíthető azonosító karszalag, amelyre felírható a nevük arra az esetre, ha elkallódnának. Anyósnak a legkeresettebb a minden oldalról mutatós fotókocka képkeret, sok szerencsés nagypapa pedig klasszikus hordozható rádiót kap majd.

Meglepő módon a zokni nemcsak az unalmas, de az extrém kategóriában is vezeti a listát – derült ki a kutatás második részében beérkezett válaszokból. A zokni annyira unalmasnak számít, hogy az már extrém. A kétbetűs tusfürdőt, a lila garbót, még a fénymásolt könyvet is maga mögé utasítja.

A megkérdezettek az extrém ajándékok között sorolták fel a csípős paprikás szappant vagy – télen – a rollert, miközben ajándékozásuk nem javasolt. A pingvines öngyújtó garantáltan nagy meglepetést kelt.

A karácsonyi szezon nagy dilemmáit és csalódásait, persze, legkönnyebb lenne megelőzni, ha a megajándékozni kívánt családtag maga adna tippeket, mit látna szívesen a fa alatt.

Az ár-összehasonlító filmje bemutatja, milyen – hősies, de gyakran felesleges – áldozatokra vagyunk képesek családtagjainkért; tessék kattintani!