Magyar Telekom: Mattheisen megy, Rékasi jön

Christopher Mattheisen vezérigazgató 2018. július 1-jei hatállyal lemond és távozik a Magyar Telekomtól. A társaság új vezérigazgatója Rékasi Tibor lesz – közölte szerkesztőségünkkel a lila óriás ma reggel nyolc óra után pár perccel. (A képen: a Magyar Telekom épülő székházának látványterve.)

Tegnapi, április 23-i ülésén a Magyar Telekom igazgatósága – Christopher Mattheisen (*1961) saját kezdeményezése alapján – a vezérigazgató munkaszerződésének 2018. július 1-i hatállyal történő megszüntetéséről döntött. Mattheisen egyúttal a társaság igazgatóságából is távozik. Az igazgatóság 2018. július 1-jei hatállyal Rékasi Tibort nevezte ki vezérigazgatónak. Az új vezérigazgató egyben a társaság igazgatóságának is tagja lesz. 

Az amerikai–magyar üzletember, közgazdász, távközlési szakember, Mattheisen 2006 decembere óta a Magyar Telekom vezérigazgatója, igazgatóságának tagja és hosszú ideig elnöke is volt. Előtte négy évig a vezetékes üzletágért felelős vezérigazgató-helyettes volt. Magyarországi karrierjét 1993-ban a Westel 900 marketing és értékesítési igazgatójaként kezdte.

Rékasi Tibor (*1973) 2017. január óta a Magyar Telekom lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese. Tíz évvel ezelőtt csatlakozott a Telekom Csoporthoz, először az IQSYS Zrt. ügyvezető igazgatójaként, majd a T-Systems Magyarország értékesítési vezérigazgató-helyetteseként, 2013-tól vezérigazgatójaként dolgozott.

Rékasi Tibort jelenlegi pozíciójában Szabó Melinda váltja, ő lesz a lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettes. Szabó Melinda mostanáig az egyik hazai mobilszolgáltató kis- és középvállalatokért felelős értékesítési és marketing-vezetője, előtte hosszú időn át a Telekomban látott el vezetői tisztségeket.

Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója a budapesti személyi változásokról értesülvén elmondta: „Chris kulcsszerepet játszott az utóbbi bő tíz évben üzleti sikereinkben, irányításával a Telekom Csoport kivételes eredményeket ért el a vállalati és a lakossági területen is és a Telekomot közelebb vitte a magyar társadalomhoz. Chris végig hű maradt a Telekom értékeihez és elveihez. Köszönjük nagyszerű munkáját és a legjobbakat kívánjuk neki. Egyidejűleg szeretném üdvözölni Rékasi Tibort új szerepében; kinevezése jól szimbolizálja a tehetség és teljesítmény vállalaton belüli elismerését és támogatását.

Chris Mattheisen ezt nyilatkozta: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy több mint 11 éven keresztül vezérigazgatóként vezethettem a Magyar Telekomot. Ma a Telekom minden ágazatban piacvezető, hálózata a világ legjobbjai között szerepel és az integrált infokommunikációs szolgáltató mintaképe. Ugyanilyen büszkeséggel tölt el, hogy vállalatunkat az innováció és az együttműködés kultúrája, valamint a fenntarthatóság iránti elkötelezettség jellemzi. Úgy éreztem, hogy ez az ideális időpont, hogy átadjam a stafétabotot utódomnak, Rékasi Tibornak, akiben megvan a világos elképzelés és a képesség is ahhoz, hogy a vállalatot további sikerekre vezesse. Tibor, mint utód természetes választás, hiszen IT és rendszerintegrációs területen szerzett tapasztalata mellett értékes sikereket ért el a távközlésben is, az utóbbi másfél évben eredményesen vezette a lakossági ágazatot.”

Christopher Mattheisen a jövőben saját vállalkozásokkal kíván foglalkozni.