Megenni Csepelt

(Írta: Selmeci János) A nagyság Németh Szilárd esetében sem a formátum tekintetében vetődik fel, hanem abban, hogy mekkorát szeretne magának kiharapni Csepelből. Akarja, például, a szépen felújított Kis-Duna partot, hogy még építhessen néhány bazi nagy épületet a birkózócsarnok mellé, ahova csak pont a csepeli birkózókat nem akarták beengedni, de focistadionja meg kajak-kenu telepe is van már az alapítványának, ilyen az minálunk, amikor a csepeliek „visszakapnak” valamit.  Több…

Engedjék meg nekem, hogy hazabeszéljek egy kicsit, és elutazhassunk így együtt a négyes-hatos villamos vonalán túlra, a napfényes Csepelre, amiről a rádióhallgatók többsége leginkább csak akkor hall, amikor Németh Szilárd éppen meg akarja enni.

Jelentem: megette.

Az, hogy ki kell-e majd köpnie a végén, még a jövő zenéje, de a dolog egyelőre úgy áll, hogy a helyben népszerű polgármestert kivágták a Fideszből, pedig jövőre is simán nyert volna, aminek amellett, hogy Csepel tényleg egész jól működik és a Kis-Duna-part is szépen fel lett újítva, az lehet a másik oka, amiről a „Csepel, MSZP, jogerős” kulcsszavakra való rákereséssel lehet bővebben tájékozódni, a bátrabbak pedig a szomorú „Csepel, MSZP, gyilkosság” szavakkal is próbálkozhatnak.

Szóval: a rendes, nagycsaládos, nemzeti érzelmű és fideszes, a sikeres polgármerséghez egyébként a szükségesnél jóval többet migránsozó, sorosozó és karácsonygergelyező kerületvezető helyett az a Németh Szilárd csinálja újra a csepeli Fideszt, aki a polgármesterségről való lemondása után háromszor bukta el az egyéni körzetét az ellen a Szabó Szabolcs ellen, aki nagyon szimpatikusan és emberien tud ugyan bőrkabátban gyrost enni a Karácsony Sándor utcai buszmegállóban, és ételosztást is szervez, nagy formátumú politikusnak nehezen nevezhető.

A nagyság Németh Szilárd esetében sem a formátum tekintetében jelenik meg, hanem abban, hogy mekkorát szeretne magának kiharapni Csepelből. Akarja, például, a már említett szépen felújított Kis-Duna-partot, hogy még építhessen néhány bazi nagy épületet a birkózócsarnok mellé, ahova csak pont a csepeli birkózókat nem akarták beengedni, de focistadionja meg kajak-kenu-telepe is van már az alapítványának, ilyen az minálunk, amikor a csepeliek „visszakapnak” valamit.  

A kerületi Fideszből (alighanem miniszterelnöki engedéllyel) kiutált csepeli polgármester állítólag függetlenként indul majd, ami egyébként lehetőséget ad neki arra, hogy olyanokat is megszólítson, akik sosem szavaznának fideszesre, de lehetőség az ellenzéknek is, hogy megkezdje létezését a kerületben. Addig viszont Csepelt Németh Szilárd vacsoraasztalára tálalják, és a jó ég tudja, hogy marad-e belőle valami néhány apró csonton kívül.

Lelke rajta annak, aki felszolgálta neki.