Agyő, kisgömböc!

(Dési János jegyzete) A Klubrádióra ma már az egész országban, sőt a határokon túl is van erős igény – kinek köszönhetjük ezt is? Igen, igen – jól tetszett mondani, ott a wifi-rádió mögött. Hát, ha ez a csodás ember nem veszi el a frekvenciánkat, akkor még mindig csak a 92,9-en makoghatnánk és kinek jutna eszébe, hogy Szegeden, Pécsett, Aucklandban vagy Tiranában is ránk kattintson.


Mint tudjuk valamennyien, a létező világok legjobbikában élünk. Künt a zordon liberálisok gyerekfejjel dobálódznak örömükben és kiszúrják a magyar gyerekek keresztényi labdáit. Van, ahol egy egész falka pomogács és gyurcsány lesi áldozatait, hogy megrontsa a kisleányokat, hogy azokból meleg párok váljanak azon nyomban. És olyan is akad, ahol nem stadionokra verik el a pénzt és nem a kis vezető zsebébe tömik a száz és százmilliárdokat, hanem például kórházakat építenek, informatikai szoftverre ruháznak be az egészségügyben. Szokták mondani, hogy jó „Mészáros Lőrinc” ezekből a bulikból is bátran bezsebelhetné a maga erős százalékát – mégis többet érne, mint a huszonötödik stadion és bújtatott olimpiai csarnok. De, mondjuk, az ágytálat is ki kell vinni a nap végén – azt azért mégsem bízhatjuk Mészáros Lőrincre, azért tudjuk, hol van az ő képességeinek is a határa.
Szóval a világ rémes és ijesztő. Csak mi ülhetünk itt a duruzsoló kályhasutban, miközben egyik kezünkkel a hasaalja szalonnát katonázzuk föl a hagymával, a másikkal a Wass Albert-kötetet olvassuk, a harmadikat és a negyediket közben imára kulcsoljuk, hogy nekünk ilyen gondos, előrelátó és irigyelt kis vezetőnk van.
Putyin elnöknél Moszkvában – a kezükben szorongatott telefonszámmal, amelyet a magyar külügyminiszter adott tovább nekik, azzal, pszt, maradjon köztünk, mert nagy az érdeklődés – többen is jelentkeztek, hogy nem kérhetnék-e pár napra kölcsön a magyar kis vezetőt, hogy végre náluk is helyre üsse a dolgokat.
Van, ahol a nagy korrupció okoz gondot – oldja már meg. Máshol az oktatási rendszer a sötét középkor felé mutat – adjon jótanácsot, mit lehet ezzel kezdeni. Akadt, ahol az egészégügy kezdett összeomlani – jöjjön és gyógyítsa meg. Hallottunk olyan helyről is, ahol egy hétvége alatt egymillió oltást akarnak beadni – s mi tagadás ezt csak a magyarok kis vezetője képes megoldani.
Csak néhány napra – könyörögnek Putyinnak, aki az órarendjét készíti a magyar kis vezetőnek. Ami azért is nagy dolog, mert a kis vezetőt így legalább nem Brüsszelből rángatják dróton migráns sorosok – hanem szabadon, függetlenül csak népe érdekében tevékenykedhet mondjuk holnap 9,15 és 9,20 között, ha az órarend és a távirányítója azt megengedi persze.
Mert ne legyenek kétségeink, az egész világ irigységgel tekint ránk. Ez a Kárpát-Magyar Nagyhaza olyan, hogy a Kánaán még az előszobája sem lehet. Mert itt minden jól szervezett, frappáns és gromek.
Vegyük például azt, hogy a Klubrádióra ma már az egész országban, sőt a határokon túl is van erős igény – kinek köszönhetjük ezt is? Igen, igen – jól tetszett mondani, ott a wifi rádió mögött. Hát, ha ez a csodás ember nem veszi el a frekvenciánkat, akkor még mindig csak a 92,9-en makoghatnánk és kinek jutna eszébe, hogy Szegeden, Pécsett, Aucklandban vagy Tiranában is ránk kattintson.
Köszönjük.
Ahogy az a 75 ezer ember is köszöni, akinek szabaddá tetszett tenni a hétvégéjét. Nem kell felöltöznie, kimennie ebben a zavaros időben, megfelelő ruházatban, hideg élelemmel és italokkal felkészülve, ahogy a tiszti főorvos szerepében játszó néni ajánlotta. Szépen otthon lehet üldögélni a melegben és hallgatni a rádiót – kell ennél jobb hétvége?
Hogy ebből a 75 ezerből jó páran esetleg megfertőződnek a következő napokban, talán meg is halnak? Ugyan már! Ez csak az ellenség ármánykodása miatt van, amelynek Brüsszelben fogják a kezét és megvudubabázták azt a csodás szoftvert, amelyik eldönti, ki mikor és hova mehet az oltásáért. Megjegyzem, a választási eredményeket is ez a társaság fogja a maga rendszerében összesíteni – úgy, hogy van remény.
Ne csüggedjetek tehát, jön még borúra derű, túl leszünk ezen is. Hiszen ő sem lehet mindig az eresz tetején. Hol fönt, hol lent – a csatornában. És nem tud minket magával rántani, csak némi türelem, csapott kanál elszántság, késhegynyi humor és szolidaritás egy fazékkal.

Kidagadunk a fazékból. Agyő, kisgömböc! Addig is, vigyázzatok magatokra, és hamarosan az új szereposztásról beszélünk majd.