Megfagyás ellen radiátor – életmentő meleg holmit vár a Centerke

Radiátorral segíti a Centerke Adományozó Központ azokat, akiknél a fűtés valamilyen oknál fogva nem megoldott. A Mátrix Közhasznú Alapítvány szociális segítő programja télen azokra is gondol, akik számára apróbb adományok révén javítható az életminőség.

Évente tízezernél több kisgyermekes családot, idős vagy egyedülálló embert, segítő közösséget támogat a szervezet adományok révén. Télen a meleg ruha, vastag cipő, takaró, zokni, radiátor akár életmentő segítség. Az alapítvány a támogatások osztása mellett várja felajánlók, segítők, önkéntesek jelentkezését is. Ha van otthon egy felesleges fűtőtest vagy már nem használt meleg ruha, az az adományozóhely révén eljuttatható a rászorultaknak.

A Centerkében a lakosság legszegényebb rétege remél megoldást a problémáira. Rácz Anett alapítványi elnök elmondta: a legtöbb esetben egy-egy takaró, téliruha-összeállítás kisegíti a támogatást kérő embert a bajban. Gyakori kérés a Centerkében meleg alsó ruházat, meleg sapka. Aggasztó, hogy sok esetben rezsitartozások, közüzemi elmaradások kapcsán is felkeresik az alapítványt, ám sajnos, ebben az esetben nem tud segíteni a jótékonysági szervezet. A Centerke működéséhez, mely emberek ezreit segíti, nagy segítség lenne az egyelőre nélkülözött állami vagy önkormányzati támogatás.