Megjelent a PosterArtist webes változata

   

Ma bemutatta a Canon Europe a PosterArtist új webes verzióját, ami megkönnyíti a házon belüli plakáttervezést és -nyomtatást. A poszterkészítés megkezdéséhez mindössze egy illeszkedő Canon nyomtatóra és a PosterArtist oldalhoz való hozzáférésre van szükség, ahol sablonok, képek, betűtípusok, Clipart-elemek és -ikonok széles választéka található. 

Ez az ingyenes online poszterkészítő szoftver a Canon-készülékek széles skálájával kompatibilis, beleértve a széles formátumú imagePROGRAF szériájú nyomtatókat, az imagePRESS termelési célú nyomtatókat, a többfunkciós imageRUNNER szériájú készülékeket, a sokoldalú iSENSYS modelleket, egészen a PIXMA- és MAXIFY-szériába tartozó otthoni és kis irodai nyomtatókig.

A PosterArtist a folyamaton végigvezeti a használót a tervezés és nyomtatás szakaszain. Azok számára, akiknek már egyértelmű elképzelésük van arról, hogy mit szeretnének tervezni, egyszerűen kiválaszthatják a „Poszter”, a „Szórólap” vagy a „Banner” menüpontot az „Alkalmazás tervezése” menüből. Azok pedig, akiknek már van konkrét céljuk, lehetőségük van a „Téma kiválasztása” opció használatára, ami lehet például „Kiskereskedelem/forgalmazás” vagy „Értékesítés”. Az „Automatikus tervezés” opció segítségével „nulláról” indulva bárki készíthet posztereket, szórólapokat és bannereket. Egy olyan kategória kiválasztásával, mint például az „Élelmiszerek és italok” vagy az „Újonnan megnyitott” opció, valamint a cím és a képek megadásával többféle tervezési lehetőség generálható.

A használók a PosterArtist sokmillió jogdíjmentes fotóhoz való hozzáférésének köszönhetően (fotóügynökségi képeket tartalmazó könyvtárak – Pexels, Pixabay és Unsplash – kínálják) minták és képek széles skálájából választhatnak, vagy saját képüket is importálhatják. A poszter-, szórólap- és bannersablonok széles választékával a használók testre szabhatják terveiket, hogy azok a különböző ágazatokat – a kiskereskedelemtől és a forgalmazástól kezdve a vendéglátáson át az oktatásig – a kívánt módon megjeleníthessék. Számos Canon készülékkel kompatibilis módon az újonnan kifejlesztett képfeldolgozási technológiának köszönhetően arany és ezüst textúraeffektusok használhatók a dizájn kiemelésére.