Ötszörösen az élen a FRITZ!-termékek

Engedtessék meg egy kis „privatizálás” a szerkesztőség számára, miután munkatársaink mintegy másfél évtized óta használják a berlin-alt-moabiti AVM GmbH (a nyitó épen a cég gyára) által gyártott és folyamatosan, nagy körültekintéssel frissülő, vezetékes és vezeték nélküli távközlési termékeit, routereit, jelerősítőit, telefonjait – mindeddig a legnagyobb megelégedéssel, szükség szerint kiemelkedően előzékeny, gyors és szakmailag elsőrangú szakmai tanácsadás mellett.

Most éppen egy friss szakmai arról értesítette szerkesztőségünket az 1986-ban végzős egyetemisták által alapított és a Fritz! márkát használó, azóta földrészünk bizonnyal legnagyobb, európaiságát büszkén vállaló al-moabiti gyár sajtórészlege: nyolc WLAN (azaz rádióhullámot használó, vezeték nélküli helyi hálózat, aminek legnépszerűbb és legismertebb szabványa a WiFi)-router összehasonlító tesztjén a FRITZ!Box 7590 AX , a 7530 AX és a 6690 Cable 1,9-es „jó” (1,9-es osztályzat) össz-értékeléssel végzett az élen. Mindhárom FRITZ!Box-modell három-három „nagyon jó” minősítést kapott a kezelés, a biztonság és a telefonálás kategóriában is; ezt eddig egyetlen más termék sem érte el.
A WLAN (vezeték nélküli) hálózatos rendszerekben a FRITZ!Repeater 6000 és 1200 AX lett a teszt győztese – FRITZ!Box 7590 AX-szel együtt tesztelték a szakértők. A kiváló minősítést adományozó szakmai alapítvány, a Stiftung Warentest különösen nagyra tartja a termékek automatikus frissítési tudását, ami garantálja a biztonságot és a legújabb funkciókat.
A FRITZ!Box 7530 AX és a FRITZ!Repeater 1200 AX emellett különösen alacsony energia-fogyasztásával is jó pontokat szerzett.

FRITZ!Repeater 6000 és a FRITZ!Repeater 1200 AX egyaránt „jó” minőségi besorolást és 2.0-s osztályzatot kapott, ami a legjobb minősítés a teljes WLAN mesh- össze-hasonlításban. A teljes tesztmezőn a FRITZ!Box 7530 AX-nek van messze a legalacsonyabb az energiafogyasztása, mindössze 6 watt működés közben. És a FRITZ!Repeater 1200 AX a Stiftung Warentest szerint „különösen gazdaságos”.

A három FRITZ!Box-modell a már évekkel ezelőtt megszerzett tesztgyőzelmekre épít: a 2012-i, 2017-i és 2020-i összehasonlító tesztek után ez a negyedik hármas AVM-siker a Stiftung Warentesten.