Radnóti-díj, 2022 – ünnepélyes átadó a tavasz első napján

Hagyományosan az idén is március 21-én, a tavasz első napján, az antirasszista világnapon adják át a Radnóti Miklósról elnevezett Antirasszista Díjat azoknak, akik a társadalomban a békét szolgálják, a toleranciát képviselik és ellent mondanak mindannak, ami a gyűlölködésre szít – közölte szerkesztőségünkkel Hanti Vilmos, a MEASZ – Összefogás a Demokráciáért elnöke.

Az idén Radnóti Miklós Antirasszista Díjat kap

Cserhalmi György színművész, dr. Bárándy Péter jogász, Fodor János újságíró, Hábetler Helga kommunikációs szakértő, Hauer Judit nyugdíjas aktivista, Horn János nyugdíjas szakszervezeti vezető, Jakab Attila vallástörténész, Kulcsár István újságíró, Kun Zsuzsa újságíró, Moldova György író, Román Demeterné nyugdíjas szakszervezeti vezető, a Nyugdíjasok Országos Szövetségének alelnöke, Szarka Klára fototörténész.

A budapest-angyalföldi RAM Colosseumban (XIII., Kárpát utca 23.) megrendezendő ünnepélyes díjátadóra a szervezők várják mindazokat, akik ellentmondanak mindennemű kirekesztésnek, gyűlöletnek. Hangoztatják: nem akarunk olyan országban élni, ahol bárkit megkülönböztetnek a származása, a bőrszíne, a neme, a vallása, a nemi identitása alapján.

A március 21-én 14 óra 50 perckor kezdődő ünnepélyes, műsoros díjátadóra ingyenes a belépés, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés a fir@hanti.hu e-mailcímen, a 06 20 922 66 64 telefonon, továbbá a MEASZ, 1701 Budapest, pf. 244. postacímen.