Megjelent az első, hazai természethangokat tartalmazó album

Mindannyian szeretjük hallgatni a tenger hullámzását és a trópusi esőerdők élővilágát, amit már az interneten keresztül is bárhol, bármikor el lehet érni. De mennyire ismeri az olvasó a természet hazai hangjait? Az idén 30 éves WWF Magyarország és az Első Pesti Egyetemi Rádió együttműködésének köszönhetően mostantól itthoni kétszáz esztendős fák susogása, rejtőzködő madarak éneke, folyók csobogása, a Dráva menti szarvasbőgés is hallgatható – akár otthon.

Az egyedülálló, kizárólag magyar természethangokat tartalmazó Csendülő – Hallható Természetvédelem című album a természet egy különleges darabkáját őrzi: a hangját. A WWF Magyarország és az Első Pesti Egyetemi Rádió közös munkájának gyümölcse a természetvédelmi civil szervezet elmúlt 30 évének fontos állomásaira kalauzolja el a hallgatókat.

A WWF Magyarország az idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját, és a rengeteg kihívás mellett sok helyszínen számos természetvédelmi sikert tudhat magáénak partnereivel együtt. Az albumon ebből kap tájékoztatást az érdeklődő: legyen szó élőhely-rekonstrukcióról, az éghajlathoz alkalmazkodásról, különleges természeti környezet megóvásáról vagy a nagyragadozókkal való együttélés segítéséről: az egyes helyszínek hangjain keresztül megismerhetők ezek az értékes területek.

Az album felvételeit hallgatva élvezhető a többi között a püspökszilágyi patak csobogása, miközben a klímához alkalmazkodást segítő rönkgát felfogja a villámárvizet, részesei lehetünk az UNESCO által nemrég elismert Mura–Dráva–Duna Bioszféra-rezervátum területén, a lankóci erdőben élő szarvasok bőgésének, és hallhatjuk a két alkalommal is sikeresen megóvott, háborítatlan Csarna-völgy erdejének élővilágát is. És az is megismerhető, hogy milyen Tiszatarjánban a tikkasztó alföldi nyár hangja, vagy hogyan zajlik az élet a 2013-ban helyreállított vízi paradicsomban, a Szabadság-szigeten. E helyszíneken túl a WWF Magyarország és az Első Pesti Egyetemi Rádió a Normafán, Nagykőrösön, a Hajógyári-szigeten, a Bükk-fennsíkon és a Naplás-tónál vette még fel a természet hangjait.

Az album elérhető a Spotify-on, az Amazon Music-on, a Deezeren és további számos zenei streaming szolgáltatón is, a WWF Magyarország weboldalán pedig a hangokon túl térkép is segít az eligazodásban.