Megkezdte magyarországi szolgálatát az új német nagykövet

Volkmar Wenzel a Németországi Szövetségi Köztársaság új nagykövete Magyarországon. A diplomata ma nyújtotta át megbízólevelét Áder János államfőnek. Wenzel eddig Damaszkuszban, Rijádban és Rabatban töltött be nagyköveti posztot –adja tudtul a német diplomáciai képviselet hírlevele. (A képen: Volkmar Wenzel nagykövet koszorút helyezett el Budapesten, a Hősök emlékkövénél (Kép: Német Nagykövetség / Sipos Z.)

„Magyarországot és Németországot hagyományosan szoros és baráti szálak kötik össze. Németország mindig is Magyarország legfontosabb gazdasági partnere volt, és az is marad.

Felejthetetlen marad számomra, hogy a magyarok nyitották meg 1989-ben a vasfüggönyt, és ezzel egyengették a német és az európai egység útját.

Országaink kormányzati képviselői idestova 25 évvel ezelőtt aláírták a baráti együttműködésről és európai partnerségről szóló szerződést. A mai napig ezen a megállapodáson alapulnak kétoldalú kapcsolataink.

Számomra nagyon fontos, hogy a közös európai értékeink erős fundamentumán alapuló, Németország és Magyarország közötti kitűnő viszonyt tovább mélyítsem. Nagyon örülök annak, hogy nagykövetként szolgálhatok ebben a szép országban, amelyben a világra nyitott, szeretetreméltó és vendégszerető emberek élnek” – mondta Wenzel nagykövet.