Megrekedtek a lakótelepi ingatlanárak

A panellakások tekintetében volt érezhető először a múlt év végén az ingatlanpiac érett szakaszba lépése, amivel együtt járt az árak stagnálása, korrekciója.

A Duna House vizsgálatából kiderült, hogy a legnagyobb lakótelepeken megállt a panellakások drasztikus drágulása. A legdrágábbak még mindig a Vizafogó, a legolcsóbb a Havanna lakótelepi otthonok.

A vizsgált lakótelepek közül az utóbbi fél év adatai alapján 2020-ban is tovább drágult a Gazdagrét, Káposztásmegyer és az Óhegy, változatlan árakat találhatunk a ma is legdrágábbnak számító Vizafogó lakótelepen, valamint a középmezőny tagjainál a József Attila, az újpesti és a fehérvári úti lakótelepek esetében. A Füredi úti panellakások és az újpalotaiak csak kicsivel lettek olcsóbbak, a legnagyobb csökkenés Békásmegyeren volt kimutatható.

A járványhelyzet okozta változások tekintetében a lakótelepeken is felértékelődhetnek a nagyobb életteret kínáló panellakások, amelyeknél különösen fontos szempont lehet az erkély.

A változó árak a befektetők figyelmét is kiérdemelhetik a szakemberek szerint, hiszen a bérleti piacon valószínűleg szintén a kedvezőbb áron kínált lakások iránt lesz nagyobb kereslet a gazdasági változások következtében. (Bővebben itt.)