Megszűnt az Externet – szolgáltatásait a Comnica vette át

Mostantól – a vezetékes internetes előfizetések kivételével – az internet alapú hangszolgáltatások kereskedelmével is foglalkozó Comnica Kft. folytatja azokat a szolgáltatásokat, amelyeket eddig a felszámolás alatt lévő Externet cégtől kaptak meg az előfizetők és vállalati ügyfelek.

A Comnica hatáskörébe kerültek az Externet domain-, webhosting-, vezetékestelefon-, mobilinternet- és e-postafiók-szolgáltatásai – így az évek során széles körben elterjedt @externet.hu e-mail végződések is. A vállalaté lett továbbá az Externet teljes eszközparkja, több mint

8000 előfizetése, és az Externet kiemelt ügyfele, a Vodafone számára is a Comnica gondoskodik majd a vállalati vezetékesszám-szolgáltatásról. Az üzletszerzés egyik érdekessége, hogy a Comnica – itthon egyedülállóan – mobil internetes hírközlési szolgáltatóként kínál majd publikus, fix IPv4 címeket a vállalkozások számára.

A Comnica contact center és ügyfélkapcsolati megoldások fejlesztésével és internet alapú hangszolgáltatások kereskedelmével foglalkozik. Csaknem két évtizede szereplője a távközlési piacnak, szolgáltatásait 40 országban értékesíti, rendszerein több mint 100 nemzetközi és hazai hálózatot kapcsol össze. A céget UHU Systems néven ismerték itthon és a régióban – tavaly nyár óta Comnica Kft.-ként folytatja tevékenységét.