Vízipók-csodapók: a víz világnapján vetítik a régi-új kedvencet

A WWF Magyarországgal és nemzeti parkokkal együttműködve a víz világnapja (március 22.) alkalmából a hétvégén országosan több moziban is premier előtt vetítik a legendás Vízipók-csodapókot. Azok a gyerekek, akik életükben most először mennek moziba, „első mozim” csomagot kapnak ajándékba.

Az 1983-ban készült egész estés rajzfilm – digitálisan felújítva – április 18-tól látható a mozikban, hogy szülők és gyermekek egy újabb nemzedéke ismerkedhessen meg az élővizek kedves és gyakran mókás kis lakóival, miközben a film a természet szeretetére és a környezet védelmére is tanít. Mára egykori folyóink és természetes árterületeink több mint 90 százaléka eltűnt, nagyon fontos tehát a megmaradt területek megőrzése és helyreállítása.

Vízipók barátunk – szárazföldi pók társaitól eltérően – nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes (pók). Az 1983-ban készült egész estés rajzfilmet digitálisan felújították, hogy új generációk ismerkedhessenek meg az élővizek kedves és gyakran mókás kis lakóival, miközben megtanulhatják, hogy a barátság és a természet védelme egyaránt fontos ahhoz, hogy bolygónk élhető hely maradjon.

A WWF a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete, amely több mint 100 országban tevékenykedik. Az alapítvány küldetése olyan jövő megteremtése, amelyben az emberiség és a természet harmóniában él egymással. A Vízipók-csodapók digitális felújítása több mint fél éven át tartott: kockánként távolították el az egyenetlenségeket, festékhibákat, miközben a színeket is felfrissítették, miáltal (szakértők szerint) szebb lett a film, mint eredeti formájában.