Megtelt a szentendrei halottasház!

„Drámai videó jutott el hozzám: a szentendrei halottasházban annyi az elhunyt, hogy egyszerűen nem férnek el a holttestek” – írja Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, majd így folytatja:

„Megdöbbentő és kegyeletsértő módon a koporsókra nem tették rá a fedelet, hiszen akkor a plafonig érnének az elhunytak. Így viszont a nyitott koporsóban fekvő testekre fektetik rá az újabb koporsót. A videó készítője szerint ezek az emberek az otthonukban hunyhattak el, de vírusfertőzés miatt, ami szintén számos kérdést vet fel –leginkább azt, miért nem jutottak el ezek az emberek a kórházba? A Facebookra természetesen nem tehetek ki ilyesmit, de erős idegzetűek itt megnézhetik a felvételt.

Az elmúlt időszakban több olyan felvételt kaptam különböző kórházak proszektúráiról, amelyeken a helyhiány miatt megrázó, méltatlan és kegyeletsértő körülmények között elhelyezett halottak láthatók. A felvételek többsége annyira döbbenetes, hogy soha sem hozhatók nyilvánosságra – még akkor sem, ha mindennél jobban kifejeznék, mekkora a baj.

A késői, kaotikus és dilettáns járvány elleni védekezés, az eleve hiányos kapacitású egészségügy és a valóságot kozmetikázó propaganda együttesen még a hivatalos adatok szerint is Európa egyik legsúlyosabb járványhelyzetét okozta Magyarországon. A valós helyzet azonban még a hivatalosnál is rosszabb lehet, különben miért tagadnák meg a kórházak szerinti, részletes, halálozási adatok kiadását. Eközben a propaganda a valósnál jóval pozitívabb képet próbál kelteni, Orbán Viktor pedig egyenesen azt mondta: KIVÉDTÜK a második hullámot. Ez a hazudozás csak tovább súlyosbítja a helyzetet, hiszen sokakban hamis biztonságérzetet kelthet, erősítheti a „járványtagadó” nézeteket – pedig még egyáltalán nincs itt a lazítás, sőt – a videó tanúsága szerint – a jelenlegi intézkedések sem elégségesek.

A propagandisták persze gyaláznak majd emiatt, de kénytelen vagyok ezt a felvételt nyilvánosságra hozni. Azt mondják, az ellenzék „halálkampányt” folytat, pedig valójában az életért harcolunk, amikor a valóságot akarjuk megmutatni. Az embereknek tisztában kell lenniük a helyzet súlyosságával és a kormány nem teheti meg, hogy eltitkolja a baj mértékét, a kórházak végzetes leterheltségét” – írja dr. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő.