Győri buszok: 72 óra elegendő volt

Csak három nappal (72 órával) ezelőtt küldtük tovább egyik olvasónk levelét a Volánbusz Rt. kommunikációs igazgatóságának (sajtóosztályának) azzal, hogy kezdettől (tavaly kora tavasz óta, tehát eleve, kezdettől) nem működik a városban (meglehetősen ritkán) közlekedő vadonatúj Mercedes márkájú autóbuszoknak az elektronikus tájékoztató rendszere.

A Volánbusz Rt. sajtósai (itthon az ilyesmi szerfölött ritka, ezért elismerés illeti őket) nyomban válaszoltak:

„Kollégáink már dolgoznak a probléma mielőbbi elhárításán, melynek megoldásáig utasaink szíves türelmét és megértését kérjük.”

Olvasónk három nappal ezelőtt azt írta, hogy

# vagy helyezzék végre üzembe a régi buszokon megszokott és bevált (videós) utastájékoztatást

# vagy szereljék le a semmire sem használt képernyőket.

Volánbusz Zrt. szakembereinek mindössze 72 órájukba tellett a tájékoztató rendszer üzembe helyezése. Szeretnénk remélni, hogy nem csupán a város „11” jelű járatán, hanem a többin is kifogástalanul működik a rendszer, amiért olvasónk és bizonyára a városban utazó ezrek köszönetét ide írjuk.

Olvasónk a jó hírt a cikkünk vezető képével is bizonyította, hozzátéve egy újabb kérést: „elfáradtak” a győri buszok jó részén a járatjelző lámpák. Célszerű lenne fölújítani őket, hogy legalább ötven-száz méterről láthassák az utasok, melyik járat érkezik vagy áll a megállóban.

És ha már járatjelző: a budapesti helyi buszokhoz, trolikhoz hasonlóan elöl, hátul és oldalt is föl kellene szerelni az világító tájékoztatókat.