Hivatalos levélre nem VálaSzol a GyőrSzol

Ebben a pillanatban rájöttem: van egy (?) győri cég, ami a nevében valamiféle szolgáltatásra utal, ám inkább arra törekszik, hogy a hozzá fordulót kiszolgáltatottjává tegye.

No, de menjünk csak sorban! Évek óta, akárhányszor csak Győrött járok (sok tíz- és százezer embertársammal együtt) és betévedek a belvárosi Kazinczy Ferenc utába, nyomban szemembe ötlik a 6. számú ház. Semmi egyébért, csak azért, mert a mellette, közelében lévőket szépen fölújították, méltó képviselői a győri barokkos, klasszicista, copf-stílust megörökítő környéknek. Vitathatatlan: a négy folyó meg az Audi városának egyik legszebb utcája viseli a magyar nyelv megújítása vezéralakjának a nevét.

A Kazinczy utca 6. számú épület viszont kimaradt a föl- és megújítási igyekezetből. Működik az épület földszintjén egy kellemes antikvár könyvesbolt, ahová be-be szoktam térni kínálata gazdagsága és egyedisége okán. A bolt tulajdonosát kérdeztem meg mintegy másfél hónappal ezelőtt, miért mostoha a küllemét illetően az épület? A környéket pompásan rendbe tették, ez viszont kimaradt a város áldásos jótékonyságából, ablakszemei már-már könnyeznek a szomorúságtól. Az antikvárius egyetlen mondattal válaszolt: A GyőrSzol cég ingatlankezelői bizonyára többet tudnak…

Szeptember 7-én 12:47:20-kor elektronikus levelet küldtem a vagyonkezeles@gyorszol.hu címre:

“Tudomásom szerint a Győr, Kazinczy Ferenc utca 6. számú lakóház az Önök kezelésében áll. Érdeklődöm, mi az oka, hogy csak a szomszédos épületeket újították föl, a 6.számú ház állapota viszont évről-évre romlik, miáltal kiáltó módon kirí a környezetéből, csúfítja az egyébként szép utca képét, a 750 éve város Győrt. A Kazinczy utca 6. számú ház 17. századi alapokon nyugszik, és sok évvel ezelőtt műemlékké nyilvánították, ám úgy látszik, az illetékeseket ez nem érdekli. Miként Győrnek jó néhány más, kikerülhetetlen épülete, lakóháza is immár évtizedek óta elképesztően elhanyagolt, és csak tovább romlik. Néhányukról itt olvashatnak bővebben. Hivatalos, szakszerű válaszukat előre is köszönöm. Kiváló tisztelettel…”

A levél megérkeztét/átvételét bizonyító tértivevényes üzenet egy perccel később meg is érkezett a számítógépemre:

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy az info@gyorszol.hu e-mail címre küldött levele sikeresen beérkezett Társaságunkhoz. Köszönjük megkeresését, az ügyintézés idejére kérjük szíves türelmét. Üdvözlettel: Győr-Szol Zrt

Tekintettel arra, hogy a napilapos újságíró meglehetősen türelmetlen népség sarja, 2021. 09. 17. 10:41-kor újabb levelet küldtem a GyőrSzol-nak:

„Feltételezem, hogy már kész a válaszuk, csak elfeledték postára adni. Tisztelettel:…”

Szeptember 21-én 13 óra 26 perckor a szerkesztőség 06 1 550 00 83 hívószámú telefonjáról kerestem a GyőrSzol illetékesét. Amikor elmondtam, hogy még mindig várok a cég válaszára, a meglehetősen indignált hangú hölgy kioktatott:

Ön nem tudja, hogy a válaszadás határideje 30 nap?! Kértem, közölje, melyik rendelkezés, törvény, szabály írja elő ezt a bizonyos 30 napot, tekintettel arra, hogy a sajtóra, amely a lehető legrövidebb időn belül szeret hitelesen tájékoztatni, aligha vonatkozik ilyen bürokratikus megkötés. A hölgy azonban kötötte az ebet karóhoz, és megfellebezhetetlenül leszögezte: várjam ki a soromat, azaz a 30 napot.

Vártam, ám válasz nem érkezett. Kénytelen voltam (2021. 10.07. /14:22) újabb levelet írni a GyőrSzolnak:

“Tisztelt GyőrSzol Vagyonkezelés! Értesítem, hogy letelt a válaszadási határidő, amelyet az Önök munkatársnője telefoni hívásomkor egyoldalúan meghatározott e levélre válaszolás céljából. Kérem, közöljék, válaszolnak-e most, vagy másutt keressek válaszadót a levelemben megfogalmazott kérdésre? Szerfölött csodálkozom, hogy Önöknek egy nagyon egyszerű kérdés megfogalmazására nem elegendő 30 (harminc) nap. Vagy ha mégis nehézséget okoz öt sor megfogalmazása, akkor szíveskedjenek kimenteni magukat, miután ez már évszázadok óta ekként szokás Európában. Kiváló tisztelettel…”

Válaszlevél híján fentieket természetesen közzé tettem (lásd fentebb!) az Infovilág olvasói számára (némi okulásul), mert közügynek tartom.

Fenti cikkünk megjelenése után kapta szerkesztőségünk ezt a levelet:

Tisztelt Kulcsár László!
Tájékoztatom, hogy társaságunkhoz elküldött kérdését megkaptuk. Kérjük türelmét válaszunk megérkezéséig.
 -- 
Üdvözlettel:
Ozsvárt Tamás
ügyfélszolgálati és kommunikációs csoportvezető
Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt.
9024 Győr, Orgona u. 10.
Tel.:96/505-075
www.gyorszol.hu

Ezek után csak az a kérdésünk, hogy mostantól újra kell számolni a 30 (harminc) napot?