Étterem-automata nyílt Bécsben

Mostantól a bécsiek a nap bármely szakában, várakozás nélkül juthatnak jó minőségű vendéglői koszthoz az osztrák főváros első étterem-automatájából, a Foodie Fridge-ből. A kínálatban mintegy háromszáz thai, spanyol, olasz és osztrák étel, desszertek és italok találhatók. (A nyitó képen: Bécs első étteremautomatája, a Foodie Fridge © Tabea Hepp)

A Taborstraße 15. szám alatt, a bécsi Lipótvárosban nyílt meg az osztrák főváros első étterem-automatája, a Foodie Fridge, ahol automatából háromszázféle ételt, italt, snacket és desszertet kínálnak, menünként 7 és 10 euróért.  

Az étlapon egyaránt szerepelnek thai, spanyol, olasz és osztrák ételek, valamint komplett menük. Ezeket profi szakácsok készítik el, a fogásokat hűtik, így 3-4 napig fogyaszthatóak maradnak és a vevőknek csak fel kell melegíteniük őket otthon. Az alapanyagok megválasztásánál fontos szempont, hogy amihez csak lehet, helyi és bio termékeket használjanak, így az ételkínálat is folyamatosan változik. Az automatákban helyi manufaktúráknak kínálnak bemutatkozási lehetőséget. Így van például retro-üdítő, dobozos gin-tonik Alsó-Ausztriából, kézműves sör Atzgersdorfból és bécsi bor is. Aki extrákat is szeretne kérni az ételéhez, az a „Pimp your food”-sarokban teheti ezt meg, ahol gombnyomásra szerezhet bivalymozzarellát vagy balzsamecetes koktélparadicsomot ételéhez.

A kínálat mobiltelefonos alkalmazás segítségével könnyen áttekinthető, és aki biztosra akar menni, az le is foglalhatja a választott ennivalót. Fizetni a helyszínen bankkártyával, vagy előre a mobilalkalmazással lehet.

Alexander Billasch, a Foodie Fridge alapítója elmondta, hogy az étterem-automatához az adta az ötletet, hogy ő maga is sokat van úton és megunta a hamburgert és a hotdogot. Helyette könnyű, egészséges, minőségi ételeket szeretett volna enni – a nap bármely szakában.