Megváltozott munkaképesség – továbbképzés ismeretgyarapításra

A Work Force 73 vállalkozást érintő felmérése azt mutatja, hogy mind az alkalmazási feltételekről, mind a megváltozott munkaképességűek munkaközösségbe való bevezetésének gyakorlatáról a vállalatok 89%-ánál túl kevés információ áll rendelkezésre, több mint felénél pedig a sikeres foglalkoztatáshoz való minimális ismeretek sincsenek meg. A személyzeti tanácsadó szerint a megváltozott munkaképességűek beilleszkedése új képességeket és ismereteket követel az emberi erőforrással foglalkozóktól.

„Még esetlenül mozognak ezen az új terepen a cégek, sok helyütt csak az első tapasztalatokat szerzik – mondja Oplaznik Gabriella, a Work Force rehabilitációs ágazatvezetője. – Speciális rehabilitációs mentorképzést hoztunk létre, amelyet a piac igényei alapján fejlesztettünk ki; az integrált foglalkoztatás minden területét, az akadálymentesítéstől az adminisztrációs teendőkig felöleli.”

A szeptember 2-án kezdődő képzésén a Work Force rehabilitációs foglalkoztatásra szakosodott munkatársai mellett részt vesznek az integrált foglalkoztatásban több éves gyakorlattal rendelkező szakemberek. A programra a személyzeti tanácsadó a hr-szakemberek és vezetők mellett a tanácsadók, valamint a szakszervezetek képviselőinek jelentkezését is várja.

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához szükséges saját ismereteit bárki ellenőrizheti ezen a címen.

 

This entry was posted in Egyéb kategória. Bookmark the permalink.