Megveszi a 4iG és a Corvinus a Vodafone Magyarországot 715 000 millió forintért

A Vodafone vállalatcsoport megállapodott a 4iG Nyrt.-vel és a Corvinus Zrt.-vel a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. (Vodafone Magyarország) 100 százalékának eladásáról, összesen 715 000 milliü forint (1800 millió euró) vállalati értéknek megfelelő készpénzes ellenértékért – közölte a Vodafone Group hétfőn. (A nyitó kép forrása: Shutterstock)

A közlemény szerint a Vodafone Magyarország az egyik vezető konvergens hálózatüzemeltető Magyarországon, és a 4iG-vel való egyesüléssel a mobil és vezetékes kommunikáció területén egyértelműen a második legnagyobb szolgáltató jön létre, szélesebb körű információs és kommunikációs technológiai kapacitással. A fölvásárlás megfelel a magyar állam törekvésének egy nemzeti információs és kommunikációs technológiai csoport létrehozására – közölték.

Suba János, a Vodafone Magyarország kommunikációs igazgatója a hírt megerősítette az MTI érdeklődésére, de kommentálni nem kívánta, részleteket nem közölt.

Nick Read, a Vodafone vezérigazgatója elmondta: „A magyar kormánynak világos stratégiája van arra, hogy magyar tulajdonú nemzeti piacvezető céget hozzon létre az információs és kommunikációs technológiai ágazatban. A 4iG-vel való egyesülés lehetővé teszi, hogy a Vodafone Magyarország… teljesen konvergens szolgáltatóként jelentős szerepet játsszon az ágazat jövőbeni növekedésében és fejlődésében. Az egyesült vállalat erősíti a versenyt, és nagyobb hozzáféréssel rendelkezik majd a beruházásokhoz, hogy előmozdítsa Magyarország digitalizációját”.

A tranzakció a kötelező átvilágítás befejezésétől, a felek tranzakciós dokumentációjának megkötésétől és a szabályozó hatóságok jóváhagyásától függ. A tranzakciót a felek 2022 végére tervezik lezárni.

Tessék mondani, nekünk pont most és pont erre van szükségünk? Nem tudnánk élni a Vodafone megvásárlása nélkül? De hisz’ még csak föl sem vetődött, hogy a távközlési cég netán kivonulna Magyarországról, ha nem veszik meg állami segítséggel!

A Vodafone-megvétel a legfőbb gondunk a nagyon hidegnek ígérkező tél előtt, amikor az iskoláknak azt ajánlják, hogy fűtsenek fával?! Akkor, amikor a pedagógusok fizetése kevesebb, mint a segédmunkásoké? Akkor, amikor az irdatlan infláció kellős közepén a nyugdíjasok nagyrésze azon töpreng, hogy kenyeret vegyen-e magának vagy kiváltsa a szív- meg a reumagyógyszerét? Most, amikor a gyerekes családok porontyaik számára egyszerre kényszerülnek ruhát meg tanszert is venni – és megmagyarázni a gyerekeknek, hogy már a zsíros kenyér is luxus?! Meg a kenyér is, amit hónapok óta a tavalyi búza lisztjéből máris csillagászati áron adtak?! Soroljuk még?

Nemzeti Vodafone nélkül nem élhetünk? Nemzeti fagyoskodással, csillagászati költségvetési hiánnyal és kényszerű lemondással viszont igen?

Orbán, te tetted ezt (is)!