Menet közben kővel dobta be az autó ablakát

Vádat emeltek az ellen az 51 éves férfi ellen, aki egy közlekedési konfliktust követően – menet közben – kővel dobta be a mellette haladó jármű ablakát, úgy, hogy abban hárman, köztük egy kilenc hónapos kisgyermek utazott – tájékoztatta az Infovilágot dr. Takács Péter főügyész.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi 2021 tavaszán Győrben közlekedett, mikor egy jelzőlámpánál konfliktusba keveredett az előtte haladó 37 éves férfival.

A felek vitájuk rendezését a forgalomban haladva. mutogatással, kiabálással folytatták, melynek végén a terhelt egy kb. 8 cm átmérőjű kővel bedobta a mellette haladó jármű jobb első ablakát. A megdobott jármű első ülésén a 22 éves sértett anya, hátsó ülésén pedig kilenc hónapos gyermeke utazott. A kőtől az ablak betörött és az utastérbe hullottak a szilánkok.

A cselekmény során személyi sérülés nem történt, az ablak betörésével viszont 28 200 Ft anyagi kár keletkezett.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat. A tettessel szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy az elkövetőt a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.