Minden, ami bor – főszerepben a Balaton

Második alkalommal az idén január 30-án rendezik meg a pesti Vajdahunyadvárban hazánk borturisztikai tematikus napját, a BorÉRT Borturisztikai Egyesület, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és a koccintas.hu, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Balatoni Turizmus Szövetség partnerségével.

Az idén a Balaton-régió a BorÉRT kiemelt vendége és témája. A rendezvényre pincészeteket, turisztikai szakembereket, oktatási intézményeket, önkormányzatokat, szállásadókat és nem utolsósorban, a magyar borok kedvelőit várják.

A szakmai konferencia résztvevőinek lehetőségük nyílik arra, hogy kollégáikkal találkozzanak, és felfedezzék a Balaton-régió turisztikai lehetőségeit. Első kézből szerezhetnek információkat a 2020-ban megnyíló borajánló lehetőségekről – még a pályázatok benyújtási időszakát közvetlenül megelőzően, valamint marketing- és borászati előadásokon vehetnek részt.

A konferencia tervezett programja egyben fontos alkalom, hogy ott tájékozódhassanak a szakemberek a 2020-i bormarketing-támogatási lehetőségekről, -pályázatokról a szaktárca vezetőitől. Az „egész évben Balaton” tematikában Szabó Áron igazgató, az Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatója szólal majd meg. A Balatoni Szövetség szerepe és tevékenysége a Balaton turizmusának fejlesztésében téma kapcsán Lombár Gábor, a szövetség elnöke szól hozzá az eszmecseréhez.

Ezután előadásokat hallgathatnak a szakemberek a borrégió borturisztikai adottságairól, a Balatoni Körről, a Rizling Generációról és a térségben zajló nemzedékváltás hatásairól, valamint a Pannon Egyetem szerepéről.

A nagyközönséget kísérő rendezvényként kiállítás is várja, ahol a kiállítók szolgáltatásait, termékeit, a pincészetek borait meg lehet kóstolni és vásárolni is. A kiállításon több mint két tucat neves borászat, borház, borkúria, pincészet képviselteti magát, valamint a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. is.