Mit tudunk most a kínai vakcinákról?

(Szerző: Fazekas Erzsébet / www.webbeteg.hu) A COVID-19 elleni vakcina előállításának világméretű versenyfutásában Kína hatalmas lépésekkel halad előre azzal a két legesélyesebb, élenjáró jelöltjétől (a Sinovac és a Sinopharm gyógyszercégtől) származó vakcinával, amely már a külföldi piacokat is elérte. Mit tudunk ma a kínai vakcináról, és milyennek mutatkozik a máshol kifejlesztettekkel összehasonlítva?

Miként működik a Sinovac vakcinája?

A pekingi székhelyű bio-gyógyszerészeti vállalat (Sinovac) terméke az „inaktivált” vakcina, a CoronaVac. Ez a védőoltás elölt vírusrészecskéket tartalmaz, segítségükkel készíti fel a vírussal szembeni harcra a szervezet immunrendszerét, úgy, hogy közben hárítja a súlyos megbetegedés kockázatát. Ezzel szemben a nyugaton gyártott Moderna- és Pfizer-mRNS-vakcinákkal a koronavírus genetikai kódjának egy részét injektálják a szervezetbe, ezzel arra késztetve, hogy a vírus bizonyos fehérjéjét állítsa elő. Ez elegendőnek bizonyul ahhoz, hogy az immunrendszer felkészüljön a támadásra.
„A CoronaVac a vakcinák ennél hagyományosabb módszerét képviseli, amit sikerrel alkalmaznak sok jól ismert védőoltásban, mint pl. a veszettség elleniben is. Az mRNS-vakcinák új típusúak, a lakosság körében sikerrel használt más példát erre jelenleg nem ismerünk” – mondta a BBC-nek Luo Dahai egyetemi docens (Nanyang Technological University).
A Sinovac termékének egyik fő előnye elvileg, hogy 2–8 Celsius fokon, egyszerű hűtőszekrényben is tárolható, akárcsak az Oxford-vakcina, aminek előállításánál a csimpánzokat megbetegítő influenzavírus genetikailag módosított formáját használták. A Moderna-vakcinát –20 Celsius fokon, a Pfizer-vakcinát pedig –70 Celsius fokon kell tárolni. Vagyis, mind a Sinovac-, mind az Oxford-AstraZeneca-vakcina sokkal előnyösebb lehet a fejlődő országok számára, mert náluk valószínűleg nem lenne megoldható, hogy nagy tömegben a vakcinát ilyen alacsony hőfokon tárolják.
Mennyire hatékony – vetődik fel a kérdés, amire meglehetősen nehéz ma választ adni. Egy tudományos lapban (Lancet) publikált kínai tanulmány csak az országban lezajlott első és második fázisú CoronaVac próbáról közölt információt. A dolgozat egyik szerzője (Zhu Fengcai) elmondta, minek alapján tették közzé az eredményeket: az első fázisban 144 volt a résztvevők száma, a fázis-2-ben pedig 600 – e kis próba nyomán jelentették ki azt, hogy „alkalmas a sürgősségi használatra”. Jelenleg több országban folynak a CoronaVac fázis 3 próbái. A Törökországban, Indonéziában zajló, utolsó stádiumban lévő vizsgálatok időközi (interim) adatai azt mutatják, hogy a vakcina 91,25%, illetve 65,3% hatékonyságú.
Brazil kutatók kezdetben azt állították, hogy az ottani vizsgálatok 78%-os hatékonyságot mutattak, de 2021 januárjában ezt az arányt 50,4%-ra módosították, mivel rájöttek, hogy több adatot is figyelembe kell venni a számításoknál. November elején a próbát rövid időre leállították, miután egy önkéntes haláláról érkeztek jelentések. Később folytatták, mert kiderült, hogy a halálesetnek semmi köze sem volt a védőoltás beadásához. A Sinovac terméke megkapta a sürgősségi jóváhagyást, és 2020. július óta a nagy kockázatú csoportok tagjainál alkalmazzák Kínában. Ennek nyomán szeptemberben az jelent meg, hogy több mint ezer önkéntesről beszélve, „kevesebb mint 5%-uknál az elvégzett próba csak kisebb mértékű fáradtságot vagy diszkomfortérzést okozott.”
Még a fázis-3 vizsgálatokat megelőzően Luo professzor azt mondta, nehéz kommentálni a vakcina hatékonyságát, „mivel egyelőre igen korlátozottan érhető el ezzel kapcsolatos információ. A kezdeti adatok alapján a CoronaVac hatékony vakcinának látszik, de meg kell várni még a fázis-3 vizsgálat eredményeit. Ezek a próbák randomizáltak, a megfigyelők számára ’vakok’ és placebokontroll mellett zajlanak, résztvevők ezreinek bevonásával. Ez az egyetlen módja annak, hogy igazolni lehessen, vajon adott vakcina biztonságos és hatékony-e, és főleg, hogy megfelelő-e népességi szintű alkalmazásra”.

A másik kínai vakcina a Sinopharm terméke


Két COVID-19 elleni vakcinát fejleszt a Sinopharm állami vállalat – ezek a Sinovac védőoltásához hasonló alapelven működnek, inaktivált vírust tartalmazó vakcinák.
A Sinopharm december 30-án jelentette be, hogy a vakcina fázis-3 vizsgálata 79%-os hatékonyságot mutatott. Ez a Pfizer, illetve a Moderna eredményénél alacsonyabb. Ennek ellenére az Egyesült Arab Emirátusok szakemberei, miután ott nemrégiben jóváhagyták ezt a vakcinát, 86%-os hatékonyságról nyilatkoztak a náluk végzett fázis-3 próbájuk interim eredményei alapján. A társaság szóvivője nem adott magyarázatot erre az eltérésre, és részletes eredményeket későbbre ígért. De még a fázis 3 próbák adatainak ismerete előtt már csaknem milliónyi kínainak, a sürgősségi program részeként beadták az oltást. Dale Fisher, a szingapúri egyetem professzora egy nyilatkozatban meglehetősen „szokatlannak” nevezte, hogy oltási programot indítsanak be, még mielőtt a vakcina átment volna a próbák utolsó fázisán. „Az a megszokott, a normális eljárás, ha megvárják a fázis-3 elemzéseit, mielőtt belefognak a sürgősségi használatba vételi engedélyezés kérelmezésébe.”
Decemberben Peru felfüggesztette a Sinopharm-vakcina alkalmazását egy önkéntest érintett „súlyos mellékhatás” miatt. Később megszüntették a felfüggesztést. Nem szokatlan, hogy egy klinikai vizsgálatban szünetet tartanak. Szeptemberben az Egyesült Királyságban is megállítottak egy COVID-19-vakcinapróbát, miután az egyik résztvevőnél mellékhatást gyanítottak. Később folytatták, mivel kizárták, hogy a tünetért, az állapot kialakulásáért a vakcina felelős lehet.
A koronavírus terjedését Kínán belül a legtöbb helyszínen megfogták, és az élet lassan, de biztosan kezd visszatérni az „új megszokott”-hoz.
A koronavírus újabb variánsaival szemben is hatásos a Sinopharm vakcinája.

További kínai vakcinajelöltek

Az említettek mellett vannak még újabb vakcinajelöltek. Legalább két másik COVID-19 elleni vakcina kifejlesztése zajlik Kínában. Az egyik cég (CanSino Biologics), úgy hírlik, fázis-3 klinikai próbát folytat jelenleg több országban, például Szaúd-Arábiában is. A másik vakcinafejlesztő cég a Anhui Zhifei Longcom. A vírus tisztított részecskéit tartalmazó védőoltásának klinikai próbái nemrégiben léptek a fázis-3 szakaszba.
Ázsiai országok sora, így Szingapúr, Malajzia, a Fülöp-szigetek már megállapodást írt alá a Sinovac céggel. Nemrég Indonézia ezzel a vakcinával indította be tömeges vakcinációs kampányát. Törökország szintén jóváhagyta a Sinovac-vakcina sürgősségi alkalmazását. Úgy tudható, a kínai cég már megállapodást kötött Brazíliával és Chilével is. Az Egyesült Arab Emirátusok és Bahrein a Sinopharm-vakcinát hagyta jóvá.
A kínai vakcinák elterjedésének jövője
Egy éven belül képes lesz 300 millió dózist előállítani a Sinovac cég az újonnan felépülő 20 ezer négyzetméteres gyártóüzemében. Mint sok más vakcina esetén, ebből is két dózisra van szükség. A jelzett mennyiség tehát évente 150 millió ember beoltására lesz elég – ez pedig alig több mint a kínai népesség egytizede.
Az elemzők arra mutatnak rá, hogy Kína meg akarja nyerni a vakcina-diplomácia versenyét. Erre utal, hogy a kínai elnök 2000 millió dollárt különített el az afrikai kontinens számára, s emellett még a latin-amerikaiak és a karibi térség országai számára is 1000 millió dollár értékű kölcsönt helyezett kilátásba vakcinavásárlásra. Egyelőre nem világos, hogy egy ilyen egyezség milyen feltételek mellett megy végbe.
„Peking minden bizonnyal felhasználja ezt az életmentő technológiai intézkedést a kereskedelmi és diplomáciai előnyök elérésének céljára. Ha olyasmije van, amit más országok nagyon akarnak, könnyen jótékonysági gesztusnak lehet beállítani, ha adott országot vakcinával látják el” – magyarázza Jacob Mardell elemző.

Nem teljesen egyértelmű, hogy mennyibe kerülhetnek a kínai vakcinák. Korábban a BBC újságírói egy kínai városban (Yiwu) azt látták, hogy egy nővér 400 jüanért (kb. 60 dollárért) adott be egy injekciót. A Bio-Pharma nevű indonéziai állami cég az árat 13,5 dollárra tette. Érdemes megjegyezni, hogy az Oxford-vakcina egy adagja 4 dollár körül van. Ezzel szemben a Moderna-vakcina 1-1 dózisának ára 33 dollár. A Moderna úgy látja most, hogy 2021 folyamán 500 millió adag szállítására lesz képes. Az AstraZeneca pedig az év első negyedének végére 700 millió dózis előállítását tervezi.