Most olvastuk: kamustadionokat építtet Orbán a haverjaival

«Térden állva kell leélnie az életét annak, aki megengedi Orbánnak, hogy “multifunkcionális sportcsarnokot” építsen a városába. Ez a multis kamuzás ugyanis nem elég a betonszarkofágok évi százmilliós üzemeltetésére. Busásan elegendő viszont a miniszterelnöki pénztárca hizlalásához – írja az EzaLényeg internetes újság. (A nyitó képen: jól ismert arcok; a kép forrása: “Ez a lényeg”)

Egy Orbán-féle stadion akkor multifunkcionális, ha minden igényt kielégít, amire a fideszes tolvajok gerjednek: vagyis még több pénzt lehet vele ellopni!

Nagykanizsának 15 milliárdos stadiont épít Orbán pénztárcája. Mészáros Lőrincnek nyilván megéri a multifunkcionális épület, de a városnak nem. A helyi ellenzék szerint az évi 100 milliós költségekkel fenntartott aréna drága és kihasználatlan lesz. Kanizsának pedig nincs olyan csapata, amely meg tudná tölteni a 3000 fős nézőteret, ebből következik, hogy a fenntartására sem lesz képes. Ennek ellenére felépül!

Balogh László fideszes polgármester nem hiheti el, hogy a betonkolosszus nemcsak Mészáros és Orbán gazdagodását segíti, hanem a városnak is hasznára lesz.

Atlétikai stadion épül Nyíregyházán a régi pálya helyén több, mint 7 milliárdból. Kovács Ferenc, Nyíregyháza fideszes polgármesterének lelkesedése valószínűleg színlelt, ha csak nem vette eszét pártja propagandája. Az ő torkát fogja szorongatni a kérdés, hogy ki állja majd a fenntartáshoz szükséges csekket. Mehet térden csúszva Orbánhoz.

És a rákosmenti stadiont is multinak csúfolják. De ott már felkerül a fizetési listára az ország veje, Tiborcz István is. Az ifjú milliárdos Mészárossal és a keresztapával együtt röhög a mi arcunkba, hogy 8 milliárdot tapsolnak el

Tudjuk, hogy ezeknek a világ pénze nem elég, de azon azért elcsodálkoztunk, hogy multifunkcionális honvédelmi sportközpont épül Jászapátin. Ez annyi tesz, hogya kaviárzabáló luxuskormány militarista baromságokra szórja a közpénzt. Nem elég a 70 milliárdos vadászati kiállítás, és hogy jövőre 340 milliárd forintot akar Orbán kaviárkormánya sportra költeni, legyen minden járásban honvédelmi sportközpont is. Ez szégyen!

A túlárazott sportberuházások eredménye remekül látszik a Fradi példáján. Az új stadion felépítése után Kubatov már több milliárd forintot kapott adófizetői zsebekből a pénzügyi lyukak befoltozására. Az új stadionok építése mellett bábáskodó csicskák persze nyugodt szívvel térdre borulnak nagy hatalmú főnökük előtt, hogy méltóztasson juttatni pár milliárd rezsipénzt, amiből azért futja a fideszes luxus életmód fenntartására is.»