Mydata Protect: biztonságos, pedagógusoknak ingyenes

Az adatvédelmi piacon október vége óta érhető el a hazai fejlesztésű Mydata Protect szoftvercsalád, ami védelmet és teljesítményoptimalizálást biztosít a home office-ban dolgozók nemcsak céges, de privát számítógépein is. A szoftver mindhárom tagja a járványhelyzet okozta otthoni munkavégzés közben előforduló informatikai problémákra kínál megoldást.

Fontos tudnivaló: a Mydata Protect Security Kft. a digitális oktatásra kényszerülő pedagógusoknak ingyen adja a terméket.

A céges és magánadatok védelme napjainkban minden eddiginél fontosabb; az informatika korában soha nem tapasztalt, egyedi kihívások elé állítja az IT-szakembereket is. Egy alapvetően magáncélra használt eszközt, akár egy hirtelen karantén esetén csaknem azonnal kell felkészíteni biztonsági szempontból úgy, hogy a munkavállalóval fizikailag ne érintkezzen senki.

A Mydata Protect szoftvercsalád mindhárom tagja – home, vállalati, beszállítói verzió – megoldást kínál a home office járványhelyzet okozta informatikai problémáira. Könnyen áttekinthető és kezelhető. Mindhárom változat az otthoni számítógépek vállalati környezetben való biztonságos használatához szükséges beállításokat, a számítógép erőforrásainak optimalizálását és folyamatos monitorozását végzi el úgy, hogy az eredmény a laikus használó számára is egyetlen képernyőn és érthetően látszódik.

A Mydata Protect Security Kft. tavaly alakult olyan szakemberekből, akik évtizedek óta az IT-biztonság különböző területein már bizonyítottak. Fő profiljuk a vállalatok biztonsági átvilágítása. A járványügyi helyzetre reagálva kifejlesztették az otthoni munkavégzést biztonságossá és hatékonnyá tevő alkalmazáscsaládot.