Nagy léptékben terjeszkedik a DIGI – megvásárolja az Invitel lakossági és kisvállalati üzletágát

A stratégiai jelentőségű tranzakcióval a DIGI az ország egyik legnagyobb távközlési szolgáltatójává válik, jelentősen kiterjesztve szolgáltatási területét.

Megállapodott a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. és az Invitel Csoport ez utóbbi lakossági és kisvállalati üzletágának, az Invitel Távközlési Zrt. részvényeinek az adásvételéről. A tranzakcióval a DIGI további 1,1 millió hálózati végpontot, illetve 692 ezer lakossági előfizetést (RGU) szerez. Az ügylet a versenyhatósági hozzájárulások megszerzése után, várhatóan 2018 első negyedévében zárul.

Az Invitel Zrt. éves árbevétele 26 milliárd forint, kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye 7 milliárd forint. A felek mintegy 43 milliárd forintos vételárban állapodtak meg. A tranzakció kulcseleme egy hosszútávú együttműködési megállapodás, mely szerint az Invitech Solutions hálózati és IT-szolgáltatásokat nyújt a DIGI számára, minimum éves 2,8 milliárd forint értékben, legalább tíz évig. Az Invitech Solutions hasonló időtartam alatt szintén hálózati szolgáltatásokat igényel a DIGI csoporttól, évente átlagosan 500 millió forintért.

„A stratégiai befektetés lehetővé teszi számunkra, hogy látványosan kiterjesszük szolgáltatási területünket – mondta Serghei Bulgac, a DIGI Communications N.V. vezérigazgatója. – Az Invitel eddigi és közeli jövőre tervezett hálózatkorszerűsítései jól illeszkednek a DIGI optikai hálózatokra építő stratégiájába. A tranzakció zárása után folytatni kívánjuk a fejlesztéseket, hogy még több magyarországi ügyfelünk számára elérhetővé tegyük a kiváló minőségű távközlési szolgáltatásokat.”