Nem hatósági áron eladott megyék

(Selmeci János jegyzete) Még szerencse, hogy Orbán kompetens vezető: bármikor meg tud győzni egy mikrofonállványt arról, hogy az egészségügy felkészült, és bátran bele tudja fojtani a szót a huszonnégy órát ügyelő orvosba, aki ennek az ellenkezőjéről próbálja őt tájékoztatni. (“A” páholy; foto: 444.hu)

Rekord, rekord hátán, egyre több koronavírus-fertőzöttet találnak az országban, nem függetlenül attól, hogy a multicégek kétségbeesve küldték a magánszolgáltatókhoz kettőt köhintő dolgozóikat. Szerencsére vezénylő tábornokunk és miniszterelnökünk észlelte a problémát: hányszor elmondta már, hogy nem az esetszámokat kell nézni, hanem a halálozást, a bajkeverő sajtó mégis minden reggel megírja, hogy van 700, 800, 900 új fertőzött. Az ilyen hírek láttán megvan a veszélye annak, hogy a nép dolgozó gyermeke bepánikol, lezárásokat követel, nem veszi fel a CSOK-ot és még a vasárnapi misét is kihagyja, a gazdaság pedig becsúszik egy nagyon mély gödörbe, a miniszterelnököt pedig legkésőbb 2022-ben utána dobják.

Még szerencse, hogy kompetens vezető ő, bármikor meg tud győzni egy mikrofonállványt arról, hogy az egészségügy felkészült, és bátran bele tudja fojtani a szót a huszonnégy órát ügyelő orvosba, aki ennek az ellenkezőjéről próbálja őt tájékoztatni. Hagyjuk meg a tényeket a hanyatló Nyugat ópiumának, az ingyenes koronavírus-tesztre sem azért kell néha egy hetet várni, mert a megalázó bérek miatt alig van az országban mentő, a miniszterelnök és kormánya pedig a tesztkapacitások kiépítése helyett a haverok szállodáira költött milliárdokat.

Természetesen nem a kormány, hanem a járványon is nyerészkedő magáncégek a hibásak, szavazótáborokon átívelően éri el a szíveket ez a gondolat, legyen 3,60 a kenyér és hatósági áras a teszt, az állam megint megoldott mindent, már fel sem tűnik, hogy éppen csak nem tud megoldani semmit.

De legalább nem fogja megérni a magáncégeknek teszteket árulni, kevesebb teszt, kevesebb fertőzött, újabb kormányzati siker, dolgozó népünk megnyugodhat: a járványkezelés sikeres, az UEFA Szuperkupa döntőt is meg lehet tartani Budapesten, a pályán nem lesznek ugyan magyarok, de a VIP-páholyban igen, el is adnak majd pár megyét – nem hatósági áron. 

Szerencsére a VIP-páholy nem zár be tizenegykor.