Nem viselte el a szakítást – verekedett, zaklatott, rongált

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 35 éves férfi a szakítást követően dulakodott volt párjával, majd az elköltözése után kevesebb, mint három hónap alatt több mint 3 800 alkalommal próbálta meg felhívni a sértettet. (A nyitó kép forrása: deutschlandfunkkultur.de)

A vádirati tényállás szerint a 35 éves férfi és a 45 éves sértett nő érzelmi kapcsolatban állt egymással, azonban a sértett 2021 júliusában bejelentette a terheltnek, hogy szakít vele. Az éjszakát még egy lakásban, de külön szobában töltötték. A vádlott felébresztette a sértett, dulakdoni kezdett vele, eközben az asszony nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A sértett rendőrt akart hívni, de a férfi – hogy ezt megakadályozza – elvette tőle a telefonját és összetörte, ezzel 60 000 forint kárt okozott.

Ezt követően július és október között a terhelt a sértettet több mint 3800 alkalommal hívta fel telefonon, és ez alig, mint három hónap alatt több mint 280 sms-t és képüzenetet is küldött neki.

Végül a Győri Járásbíróság a férfi ellen távoltartási végzést hozott, azonban a vádlott ezt is több alkalommal megszegte. Felcsengetett az asszony lakásába, az utcáról figyelte volt párját, és februárig mintegy 60 alkalommal kereste telefonon a bírósági végzésben foglaltak ellenére.

A Győri Járási Ügyészség a férfival szemben súlyos testi sértés, minősített zaklatás és rongálás miatt emelt vádat. A halmazati szabályok alapján vele szemben négy és fél év szabadságvesztést is kiszabhat a Győri Járásbíróság – tájékoztatta lapunkat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.