Nyílt levél Orbán Viktornak: ne hagyja elpusztítani a természeti értékeket

A Greenpeace Magyarország nyílt levélben kéri Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy lépjen fel a természetpusztító beruházások ellen, különösképpen a Fertő tónál folyó kormányzati luxusberuházás ellen. (A nyitó képen: bontják az utolsó cölöpházat a Fertő magyarországi oldalán; forrás: https://orszagszerte.atlatszo.hu)

A környezetvédő szervezet emlékeztet: Magyarország szárazodik, az átlaghőmérséklet a világátlagnál jobban emelkedik, a szélsőséges időjárási körülmények pedig már folyamatosan nehezítik meg az életünket a villámárvizekkel, a hőhullámokal és a hosszú, csapadékmentes időszakokkal.

A Greenpeace azt várja a magyar kormánytól, hogy a természetpusztítás helyett a természettel összhangban működő gazdaság és társadalom létrejöttét támogassa. A miniszterelnök ezzel a teljes magyar lakosság érdekét szolgálná, nem csak egy szűk gazdasági elit érdekeit.

A Greenpeace Magyarország Orbán Viktor miniszterelnöknek írt nyílt levele Magyarország vizes élőhelyeinek megőrzésére, különös tekintette a Fertő védelmére. …és még ez is