Nyolcadszor az idén: állatkertek éjszakája

Ma délelőtt ismertették a Fővárosi Állat-és Növénykert pálmaházának teraszán tartott sajtótájékoztatón az augusztus 30-án éjszakára tervezett különleges programokat, amelyeket országszerte 12 állatkertben és vadasparkban kínálnak a közönségnek a VIII. állatkertek éjszakája részeként.

A nyári éjszakák különösen hívogatóak, hiszen a múzeumok éjszakája, a strandok éjszakája után az állatkertek éjszakája is osztatlan siker évek óta. Szereti a közönség ezeket a rendezvényeket. A tikkasztó napok között egy-egy éjszakába nyúló családi kikapcsolódás felüdít. Tavaly, például, Budapesten az éjszakai állatkerti kaland több mint nyolcezer embert mozdított ki otthonról, és ezzel bizony az is világossá vált, hogy sajnos, korlátozni kell az eladott jegyek számát a túlzsúfoltság elkerülése végett.

Az idén a nyár utolsó péntekén, augusztus 30-án eddig nem látott, gazdag kínálattal várja Budapest három helyszínen (Fővárosi Állat- és Növénykert, Tropicárium, Budakeszi Vadaspark) látogatóit. Emellett Debrecen, Győr, Jászberény, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged és Veresegyháza is izgalmas programot ígér.

Az általában este 7 és éjfél közötti rendezvény mindenütt különleges meglepetéseket tartogat, hiszen éjjel olyan állatokat is megcsodálhatunk, amelyek napközben alszanak, vagy lustán hevernek. Egy fóka-show is egészen más megvilágított medencében, mint nappal. A kísérő programok pedig tovább gazdagítják zenével, ezernyi mókával a családi szórakozást.

Budapesten különösen ajánlott elővételben megvenni a jegyeket, mert fogynak, és mi tagadás, elővételben kedvezőbb az áruk is. Mobilfizetéssel pedig igazán néhány pillanat az egész vásárlás. Kapható kombinált jegy, amivel a három budapesti helyszín végig járható, illetve, ha mégse férne bele egy éjszakába minden, akkor a jegy még felhasználható a hétvégén. Ezt tényleg kár lenne kihagyni.